Skip to main content

Prachtige All-Timber Cabin bootst de gekartelde vorm van de bergen van Zwitserland

Zwitsers architectenbureau Lacroix | Chessex Architectes voltooide Maison aux Jeurs, een klein houten toevluchtsoord gelegen op een heuvel in de vallei van Les Jeurs, Zwitserland. De hut is bekleed met zwart hout en kijkt uit op een spectaculair uitzicht op de bergen door grote glazen ramen. De grillige daklijn van het gebouw verwijst naar zijn alpine omgeving en werd gecreëerd door twee gehuchten huisvolumes te combineren tot een gebouw dat in het midden is verbonden.


Gelegen aan de rand van een rotsachtige klif, is de terugtrekking van het Maison aux Jeurs op een stenen ondergrond verhoogd om de houten gevel te beschermen tegen de grond en om een ​​ongelijke helling te verzachten. Het gebouw is bekleed met een donkere houten fa ade ade die een grimmig en mooi contrast vormt met zijn witte besneeuwde omgeving. Binnen wordt het met hout omlijste interieur echter onbehandeld gelaten om de retraite een warme en gezellige sfeer te geven.

Gerelateerd: House Haller zit spectaculair in zijn prachtige Oostenrijkse Alp-omgeving

Behalve de volledig houten binnen- en buitenbeplating, hebben glazen ramen van verschillende groottes het gebouw onder controle en maximaliseren ze het uitzicht op de bergwand in meerdere richtingen. De twee grootste ramen - gelegen op de woonkamer van de eerste verdieping en de hoofdslaapkamer op de tweede verdieping - strekken zich over de lengte van een muur uit en lijken het besneeuwde landschap binnenshuis te brengen.