Co-Op Canyon: Ecotopia Geïnspireerd door Anasazi Cliff Dwellings

Co Op Canyon is geïnspireerd op de kliffendorpjes van de Anasazi-indianen en is een stedelijke oase met terrassen vol met verticale tuinen en weelderige ruimtes die een holistisch, gemeenschapsgericht en duurzaam stadsblok willen creëren. Ontworpen door de LA-gebaseerde architectuur- en designfirma, Standard for the Re: Vision Dallas-competitie, oogst de canyon voldoende regenwater, zonne-energie en landbouw om de 1000 inwoners ervan volledig te ondersteunen.

Het ontwerp van Standard voor het duurzame blok van Dallas is geïnspireerd op de klifwoningen van de Anasazi-indianen en hun sterke verbinding met de natuur. De structuur lijkt op een terrascanion met wooneenheden die in de muur van de kloof zijn weggestopt. Op de bodem van de kloof zijn gemeenschapstuinen rijp met biologische groenten en fruit die bewoners zelf kunnen verbouwen of binnen de anderen kunnen uitwisselen als onderdeel van een coöperatieve gemeenschap. Elke wooneenheid heeft ook een eigen tuin en tuinruimte.

De coöperatie is niet alleen gericht op de productie van voedsel, maar ook op gemeenschap, met behulp van een gemeenschappelijke keuken, open ruimte, picknickplaatsen, kinderopvang, fitnesscentrum en winkelruimte. De gemeenschappelijke keuken is het centrum van de coöperatie en fungeert als een wellnesscentrum, dat kooklessen, proeverijen en voedingsvoorlichting biedt. Winkelruimte en kleine woon- / werkruimtes laten een deel van de bewoners lokaal blijven voor hun werk en winkelen.

Het duurzame stadsblok kan tot 1.000 mensen huisvesten, en naast de sterke gemeenschapsaspecten is het een koolstofvrije structuur die geen water verspilt. On-site stroom van zonnepanelen zal voldoen aan de energiebehoeften van de gemeenschap, terwijl afval en regenwater zullen worden verzameld voor gebruik in landschapsirrigatie. Over het algemeen is Co Op Canyon een goed doordachte community met een aantrekkelijk ontwerp - Standard heeft met zijn binnenkomst duidelijk buiten de box nagedacht.

De Re: Vision Dallas daagde architecten en ontwerpers uit om een ​​wooncomplex te creëren binnen één stadsblok dat kon voldoen aan een LEED-ND-classificatie, koolstofneutraliteit, nul afvalwater en geen afvloeiing, terwijl het bouwafval met 75% werd teruggedrongen. Het stratenblok is al opzij gezet en de winnaars van de competitie krijgen een kans om hun idee te verkopen aan de Dallas-ontwikkelaars.

Loading...