Skip to main content

Een alpenweide ontspruit op het dak van dit Oostenrijkse gezondheidscentrum

De luxueuze gezondheidsvoorziening Lanserhof, genesteld aan de voet van de Tiroler Alpen, biedt een serene omgeving met een prachtig uitzicht op het bergachtige landschap. Onder grote uitbreiding, ondersteund door de internationale ingenieurs van firma ingenhoven, zal het complex binnenkort een prachtig nieuw ovaal gebouw bevatten met 16 kamers, bekroond met een terrasvormige alpenweide op het dak.

Afbeelding door bloomimages

Het Lanserhof Lans combineert de luxe van een hotel en moderne patiëntenzorg op één lijn met de meest geavanceerde medische faciliteiten ter wereld. Het driedelige complex bestaat uit een hoofdgebouw en verschillende bijgebouwen en uitbreidingen. Volgens het ontwerp zal een gloednieuw gebouw een van de pensions vervangen, terwijl er verschillende structurele aanpassingen nodig zijn voor het entreegebouw met de receptie, het restaurant, de winkel, de lounge met open haard en de bibliotheek. De toevoeging omvat een badkamer met sauna's, douches, uitgebreide medische ruimtes en een binnen- en buitenzwembad.

Gerelateerd: Geprefabriceerd groen woongebouw staat gepland voor de nieuwe 'woonwerkstad' van Berlijn

Afbeelding door bloomimages

Natuurlijke materialen en eenvoudige vormen domineren het ontwerp van de uitbreiding. De gevel heeft balkons met verschillende dieptes die een interessant ritme creëren en een optimale bescherming tegen de wind bieden. Een groen dak met zeven privéterrassen zal de omringende alpenweide uitbreiden naar het dak van het nieuwe gebouw.