Melbourne's (f) route-route krijgt een reeks pop-up woningen ontworpen door Jon Liow en Samson Tiew

(f) route is een reisbureau dat rondleidingen organiseert op basis van lokaal fruit, kunst en gemeenschap. Het bedrijf is gevestigd in Melbourne, Australië en wil toeristen een ervaring bieden die zich concentreert op meer dan alleen grootstedelijke gebieden en het stadsleven. De tour geeft deelnemers de kans om lokale kunstenaars te ontmoeten in studio's, fruitisten op boomgaarden en deel te nemen aan banketten samengesteld door lokale producenten. Dit alles neemt deel langs schilderachtige routes door landelijke en kustpaden. Met een groeiende belangstelling voor hun tours, (f) reikte route een uitnodiging aan creatieven wereldwijd uit om een ​​concept te ontwikkelen voor semi-permanente omheiningen langs het (f) routetraject. De opdracht was om "een draagbare, mooie, op maat gemaakte structuur te creëren die is ontworpen om een ​​gezellige nachtelijke schuilplaats te bieden tijdens het wandelen en fietsen op de (f) route in East Gippsland, Australië", en de ontwerpers Jon Liow en Samson Tiew kwamen aan de slag.

Het gepresenteerde concept was gebaseerd op de eigenzinnige notie van een fruitdoos: "(f) route) box". Door de organische esthetiek van het bedrijf te combineren met de huidige technologie en design, is de (f) routebox een compacte en gedurfde reactie op de opdracht. Met behulp van moderne bouwmaterialen en marktklare schrijnwerk combineert het ontwerp stedelijke luxe met een organisch / rauw gevoel. Elke unit heeft vier, dikke, acryl schuifdeuren; ze bieden een alternatief voor het kruipen in en uit een canvastent, ze laten de gebruiker ondergedompeld worden in de omliggende omgeving en openen de ruimte voor een spectaculair uitzicht aan beide zijden van de cabine. Verborgen privacy-jaloezieën zorgen voor veiligheid en houden insecten en ander ongedierte buiten terwijl lucht doorstroomt. Ze kunnen van rand tot rand worden dichtgeritst om een ​​afgesloten, ademende muur te bieden terwijl de schuifdeuren open blijven voor ventilatie.

Zonnepanelen die aan de bovenkant van elke unit zijn aangebracht, laten natuurlijk zonlicht de belangrijkste energiebron zijn. Er worden twee voedingspunten rechtstreeks van elk paneel ingevoerd, zodat gebruikers apparaten kunnen opladen of kookvoorzieningen kunnen aansluiten. De hutten maximaliseren de duurzaamheid door gebruik te maken van daglicht en omgevingswinden als belangrijkste bronnen van verwarming en koeling. Elk wand-, vloer- en dakpaneel is geconstrueerd als een sandwichpaneel met een aluminium honingraatstructuur tussen de multiplexgevels. Deze hardhardende hexagonale celpanelen staan ​​bekend om hun optimale mechanische eigenschappen en het vermogen om schuifbelastingen te dragen met een veel lager gewicht dan schuimen, andere kerntypen of massieve constructiepanelen. Infographics die met laser zijn geëtst in elke hut, benadrukken verschillende ambachten, producenten, oriëntatiepunten en tuinbouw die de deelnemers tijdens de hele reis zullen ervaren.

+ Jon Liow

+ Samson Tiew

Het bovenstaande artikel is aan ons voorgelegd door een Inhabitat-lezer. Willen zie je verhaal over Inhabitat? Stuur ons een tip door te volgen deze link. Vergeet niet om ons te volgen instructies voorzichtig om uw kansen te vergroten om te worden gekozen voor publicatie!

Loading...