Skip to main content

Sunset Electric transformeert het 100 jaar oude gebouw in een LEED-platina-gecertificeerde structuur

De in Seattle gevestigde Weber Thompson heeft een bestaand bakstenen gebouw uit 1916 uitgebreid en getransformeerd in een woonblok voor gemengd gebruik, georganiseerd rond een open binnenplaats.

De architecten breidden een bestaand gebouw uit 1916 uit en renoveerden het door een kader te ontwerpen dat als neutrale folie fungeert voor het historische metselwerk. De vorm van het gebouw bevordert natuurlijke daglichttoetreding en passieve koeling door een compacte vorm aan te nemen die zich om een ā€‹ā€‹binnenplaats in de openlucht slingert, die zich uitstrekt tot een openluchtlobby die aansluit op de voetgangersstraat. Een groot buitentraject biedt ruimte voor interactie en verbindt verschillende niveaus van het gebouw.

Gerelateerd: Ambassade van Finland wordt eerste LEED Platinum-gecertificeerde ambassade in de VS

Deze strategieën creëren een sociaal brandpunt voor het gebouw en elimineren mechanisch geconditioneerde gangen en gemeenschappelijke ruimtes, bevorderen de ventilatie door de unit en maken operabele vensters mogelijk aan beide uiteinden van de meeste units voor daglicht. Een innovatief, efficiënt systeem met omgekeerde cyclus wordt gebruikt als een aanvullende warmtebron voor huishoudelijk water, gebruikmakend van de temperatuurgestabiliseerde lucht van het subklasse-parkeerniveau.