Studenten werken samen met de sterchitect Daniel Libeskind om een ​​universiteitsgebouw te ontwerpen

Dramatische in elkaar grijpende volumes en scherpe hoeken bepalen het nieuwe centraal gebouw met groen dak aan de Leuphana University in Duitsland. Studio Libeskind ontwierp het project in samenwerking met studenten van de universiteit, waar Libeskind werkt als deeltijdhoogleraar. Het resultaat is een uniek gebouw dat bekleed is met zink en dat dienst doet als incubator voor nieuwe ideeën, innovatie en onderzoek.

Het gebouw met een oppervlakte van 139.930 vierkante meter, gelegen op de hoofdcampus van de universiteit in het zuiden van L? Neburg, integreert een onderzoekscentrum, een studentencentrum, ruimtes voor seminars en een auditorium in een enkele structuur. In elkaar grijpende volumes bevorderen interdisciplinaire interactie en samenwerkend leren.

Gerelateerd: Daniel Libeskind onthult spectaculair groene fysica centrum aan de Durham University

Bij binnenkomst in het gebouw worden de bezoekers begroet door een duikend drievoudig hoog atrium dat overspoeld wordt door daglicht dat door een half dozijn dakramen komt. Trappen en bruggen doorboren het volume en communiceren over de complexiteit van de ruimte.

De cafetaria en workshops bevinden zich op de begane grond, laboratoria en kantoren bevinden zich op de bovenste verdiepingen en het seminariecentrum met drie verdiepingen en een gebogen dak vormt de belangrijkste ingang. Blootgestelde betonnen en schuine wanden worden gecombineerd met gerookt eiken parket door het hele gebouw, en rood geverfde muren bieden manier van vinden en oriëntatie.

Gerelateerd: Daniel Libeskind onthult ontwerp voor het nieuwe, groen overdekte Litouwse moderne kunstcentrum in Vilnius

Het gebouw werkt op nul-emissies dankzij het opmerkelijk efficiënte ontwerp en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Duurzame ontwerpeigenschappen omvatten een groendak, een grijs watersysteem en een innovatief Cobiax-constructiesysteem.

+ Studio Libeskind

+ Leuphana University

Loading...