Skip to main content

Energiebesparend Cut Paw Paw-huis is "belachelijk binnenstebuiten" in Australië

Voor Andrew Maynard Architects is het ontwerp / bouwproces vaak spannender dan het afgewerkte product. Daarom hebben de fantasierijke ontwerpers besloten om een ​​huis te bouwen dat merkwaardig en doelbewust onvolledig is. Maak kennis met Cut Paw Paw, een renovatie en uitbreiding van een huis met een dubbele voorkant en een openstaand frame. Het onconventionele huis in Seddon, Victoria, Australië, is ook ontworpen om de energie-efficiëntie te maximaliseren met behulp van passieve technologieën.


Het gerenoveerde Cut Paw Paw House loopt van noord naar zuid op een lange smalle locatie om te profiteren van de passieve zonnewinst langs het noordelijke aspect en om de verbinding van het gebouw met de tuin te versterken. De lange rechthoekige uitbreiding bestaat uit twee hoofdvolumes, gesegmenteerd door een buitenruimte met een tuin en een onbewerkt frame. Het eerste deel bestaat uit de woonkamer, keuken en eetkamer, terwijl de tweede een studio-ruimte bevat. Een opvulling met glas is ingeklemd tussen het bestaande gebouw en de uitbreiding om een ​​zuivere lijn te creëren tussen het oude en het nieuwe.

Gerelateerd: Andrew Maynard onthult prachtige 'HUIS House' Renovatie in Melbourne

Om de heatsink in de stad te verminderen en afhankelijk te zijn van airconditioning, is het Cut Paw Paw House bekleed met een schoon en wit sleutelbeenprofiel. De architecten gebruikten ook een aangepast trombe-wandsysteem met dubbele beglazing om de energie-efficiëntie te maximaliseren met behoud van het uitzicht op de buitenlucht. Zonnepanelen worden geïnstalleerd op de noordkant van het bestaande dak en een visvijver dient om het huis passief te koelen met behulp van verdampingskoeling. Volgens de eisen van de klant voor een "belachelijk inside-out" huis, is de Cut Paw Paw "zowel binnen als buiten ... zowel een nieuw gebouw als een oude ruïne ... [en] zowel tuin als thuis."