Skip to main content

Paviljoen "Living Nature" gemaakt van honderden kartonnen dozen

De Spaanse architect Hector Ruiz Velazquez transformeert 'alledaagse' materialen in strakke, gebogen interieurs. In zijn nieuwste creatie "Living Nature", momenteel te zien in Habitat Valencia in Valencia, onderzoekt Velazquez hoe ruimte en licht op elkaar inwerken door het samenstellen van gerecycleerde kartonnen dozen. Deze massieve kartonnen structuur is groot genoeg voor bezoekers om doorheen te lopen, en het geeft kijkers de mogelijkheid om de schoonheid van zijn "outside-the-box" -benadering volledig te ervaren.

De vloeiende vorm van dit kartonnen paviljoen transformeert de dozen in bakstenen en hun opgerolde arrangement bestaat uit vier afzonderlijke diorama's, die elk verschillende levensstijlen in Spanje vieren. Midden in het paviljoen is een zwembad met stromend water, dat een eerbetoon is aan de grote stroom van de constructie en tegelijkertijd een sociale ruimte creëert.

Velazquez gebruikt niet alleen gerecycleerde materialen, maar hij heeft ook toegestaan ​​dat de stroom van het paviljoen zich aanpast aan toekomstige tentoonstellingen. De gehele constructie kan worden gedemonteerd en opnieuw worden samengevoegd voor andere beurzen of evenementen, met de mogelijkheid om de vorm of grootte aan te passen aan verschillende ruimtes.

+ Hector Ruiz Velazquez

Foto's © Pedro Martinez