Skip to main content

Een spectaculaire trap trekt je naar deze adembenemende loft met daglicht in Salzburg

Deze gerenoveerde loft in Salzburg heeft in de kern een sculpturale trap die de gehele bovenverdieping lijkt te ondersteunen. Ontwerpstudio Smartvoll probeerde zoveel mogelijk van de oorspronkelijke ruimte te behouden en tegelijkertijd een minimalistisch gevoel te creëren dat doet denken aan het interieur van Adolf Loos.

De renovatie van de 3.777 vierkante voet tellende Loft Panzerhalle bracht een overvloed aan natuurlijk licht in het interieur. De architecten hebben de lintvensters op de bovenste verdieping intact gelaten in plaats van galerijen te maken die typerend zijn voor het moderne loftontwerp. Een indrukwekkende centrale trap zwaait naar boven als een betonsculptuur en rondt de compositie af. De trap verdeelt ook de ruimte en creëert een dak boven de keuken, uitsparingen en verhogingen.

Gerelateerd: Architecten veranderen een krap appartement in een prachtige loft waar de katten van de eigenaar vrij kunnen rondlopen

Terwijl beton de ruimte domineert, werden semi-transparante materialen gebruikt om het gastengedeelte en de slaapkamer af te bakenen. Alle meubels lijken geïntegreerd in de constructie, vieren vrije ruimte en minimalistische esthetiek.

"We wilden de oorspronkelijke charme van de ruimte nieuw leven inblazen", aldus de architecten. "Grootmoedigheid en een ruimtelijke ervaring van beide verdiepingen waren prioriteiten. In alle dimensies. "

+ Smartvoll Architects

Foto's door Tobias Colz / smartvoll