Skip to main content

Bekroonde Lune De Sang-stallen vormen een aanvulling op een duurzaam beheerd bos in Australiƫ

De in Sydney gevestigde architectuurpraktijk CHROFI voltooide de Lune de Sang-loodsen, een paar hedendaagse verzonken constructies in een duurzaam beheerd bos in New South Wales, Australië. Vroeger was het een regenwoud dat zwaar was geregistreerd voor het weiden van koeien. Het bezit maakt nu deel uit van een intergenerationeel landschapsvernieuwingsproject dat de graslanden zal veranderen in een regenwoud. Geïnspireerd door de duurzame benadering van de klant ten aanzien van houtgroei en houtoogst - sommige boomsoorten kunnen slechts eens in de 300 jaar worden geoogst - CHROFI ontwierp de structuren met een gevoel van tijdloze duurzaamheid om de langetermijnvisie van het kortstondige landschap aan te vullen.


Ondanks hun naam en functionaliteit zijn de Lune de Sang-schuren niet uw typische schuren. Gebouwd voor werk- en bewooningsdoeleinden, werden de beton-en-stenen constructies "verwoest als ruïnes in het landschap ... die zijn opgegraven en achteraf zijn uitgerust ... met frisse details van glas en staal." Hoewel beide schuren verzonken zijn in hellingen en tekenen van materialen uit de hetzelfde ruwe en minimalistische palet, de schuren bevinden zich in verschillende delen van het landschap en zijn gemaakt in verschillende stijlen.

De meer recent voltooide Schuur 1 bevindt zich dieper binnen de site en wordt omgeven door een stenen muur aan de ene kant en rijen L-vormige betonnen balken die uitsteken uit de muur en in een rechte hoek draaien om het plafond en de tegenoverliggende muur te vormen. Bekleed in stroken van beglazing tussen de betonnen ribben, werpt 1 frames uitzicht op het beboste landschap. Een hulpprogramma gebied is ingebed in de heuvel en aan de achterkant van het gebouw.

Gerelateerd: Het Narrabeen House is een Flood-Resistant Home met een mooie binnenplaats

Om de focus op het landschap te houden, werd Shed 2 ook gemaakt met een gedempt maar toch elegant ontwerp. In tegenstelling tot Shed 1 echter, werd deze structuur ontworpen met een grote uitkraging bestaande uit lange betonnen balken en houtgarage-achtige deuren die omhoog klappen om de ruimte naar buiten te openen. De Lune de Sang-schuurtjes wonnen de 'Production, Energy and Recycling' Category Award 2014 van het World Architecture Festival.