Skip to main content

Passieve zonne-energie Martin-Lancaster House is gehuld in glas en cedar gordelroos

MacKay-Lyons Sweetapple Architects ontwierp het Martin-Lancaster House, een prachtige met ceder beklede, passieve zonnewoning met een prachtig uitzicht op de kust van Nova Scotia. Het 3000 vierkante meter grote huis is gebouwd met behulp van lokale materialen en technieken die goed reageren op de terugkerende vries-dooi cycli in de regio. De architecten hebben de lange zijde van de rechtlijnige binnenplaats naar het zuiden gericht om te profiteren van de zonnewinst.


Met uitzicht op de ruige Atlantische kust is de ruimtelijke indeling van het Martin-Lancaster House ontworpen als een "processie naar de zee". Het huis van de binnenplaats is verdeeld in vier primaire componenten: een gevelgarage / gastenverblijf, een sociaal paviljoen met puntgevel dat het dichtst bij de kust ligt. een op het noorden gerichte servicebar en een aankomsthal tussen het paviljoen en de bar. Grote stroken beglazing die zich om het dubbelhoge woonpaviljoen slingeren vormen een aanvulling op de cederhouten grind gevel.

Related: Cantilevered Two Hull House Verwarmd door de aarde Peers Over Coastal Nova Scotia

Aangedreven door geothermische energie wordt het huis verwarmd door een vloerverwarmingssysteem op de vloer. Net als de gevel beschikt het interieur over een ingetogen materiaalpallet dat verwijst naar het landschap met zijn aardetinten en houten meubilair. Het zuid-levende paviljoen heeft een prachtige totemieke betonnen haard.