Skip to main content

Marmol Radziner transformeert oude waterhuizen in een duurzaam gemeenschapscentrum

De architecten van Marmol Radziner renoveerden het 9 Dots Community Learning Center in Los Angeles om meer transparantie en openheid te creëren en omvatten duurzame ontwerpelementen zoals hergebruikt materiaal, biofiltratie en waterefficiënt sanitair. Het complex omvat twee gerenoveerde en structureel opgewaardeerde magazijnen die rustige ruimtes zouden herbergen voor individuele studie- en recreatiegebieden.

Het hoofdgebouw bestaat uit een groot open klaslokaal en drie kleinere klaslokalen, vergezeld van een lounge waar ouders kunnen wachten op hun kinderen. Het tweede gebouw is gereserveerd voor sport- en groepsevenementen. Een binnenplaats met zitplaatsen buiten scheidt de twee structuren. Deze open ruimte bestaat uit aangepaste banken en een houten latwerk en, wanneer de deuren van het accordeonglas open zijn, in het interieur van de gebouwen.

Gerelateerd: Het voeden van kinderen en gemeenschap in een gerenoveerd 100-jarig Japans huis

De renovatie omvat een nieuw biofiltratiesysteem voor de behandeling van hemelwater, terwijl waterbesparende sanitaire voorzieningen helpen besparen op het waterverbruik. Fietsenrekken overtreffen het aantal parkeerplaatsen, dat bedoeld is om alternatieve vervoerswijzen aan te moedigen.

+ Marmol Radziner