Energy Efficient Science Tower om Kopenhagen te verbinden

Het Panum Complex van de Universiteit van Kopenhagen is klaar om een ​​nieuwe, duurzaam ontworpen wetenschapstoren te ontvangen, compleet met een indrukwekkend verticaal atrium. Gelegen in het hart van de stad, zal het nieuwe project een groot laboratorium huisvesten en zal fungeren als een openbare locatie die helpt de universiteit te integreren met de gemeenschap. C. F. M? Ller Architects heeft het winnende voorstel ontworpen, waardoor de dichtheid aanzienlijk zal toenemen terwijl het complex wordt verbonden met de universiteit, de stad en bedrijven in de buurt.

Een groot overdekt plein verbindt het nieuwe gebouw met de oudere faciliteiten en verbetert de connectiviteit van het centrum aanzienlijk. De openbare ruimtes gaan ook verticaal met een enorm atrium dat het centrum van het 16 verdiepingen tellende gebouw met een caf schalen? en een groot open gebied bovenaan.

Wetenschapslaboratoria hebben grote hoeveelheden verse lucht nodig en bevatten meestal veel grote luchtafzuigkappen om de luchtvervuiling binnenshuis te verminderen. Ze verbruiken dus veel energie om de binnentemperatuur te handhaven. Om hieraan tegemoet te komen, zal het project beschikken over een geavanceerd HVAC-systeem dat het grootste deel van de energie in de uitgaande lucht opvangt en naar de binnenkomende lucht transporteert. In combinatie met een uitgebreid groendak en daglichttoetreding, zal het gebouw eerder in plaats van energie zuigen.

Bekijk de video: Rob Hopkins: Transition to a world without oil (November 2019).

Loading...