Skip to main content

MATT GAGNON GERENOVEERDE LOFT

We hebben hier een kleine ontwerp-crush ontwikkeld bij Inhabitat. We kunnen gewoon geen genoeg krijgen van Matt Gagnon. Alles wat de ontwerper aanraakt, lijkt te veranderen in (gerecycled) goud. We hebben ons geaaid en aaahed aan zijn Paper Table, te zien op ICFF, en we zijn nog meer onder de indruk van zijn recente loftrenovatie in Williamsburg voor klant Ramona Liberoff, die onlangs in The New York Times is geschreven.

Gagnon kreeg de opdracht om de loft van Liberoff te renoveren op de meest milieubewuste manier. Met die taak besloot hij veel van het oude bouwmateriaal te recyclen en opnieuw te gebruiken om de nieuwe ruimte te creëren. Hij creëerde geweldig uitziende sculpturale wanden (zie hierboven) door de oude bouwplaat van de oorspronkelijke structuur opnieuw te gebruiken. De wallboard werd in vier-inch brede stroken gesneden, horizontaal gestapeld (bijna 200 hoog) en omlijst door enkele van de oude twee-bij-vier om een ā€‹ā€‹ingangspartij te maken die eruit ziet alsof hij is opgevuld met splinters van steen.

Gagnon schat dat zijn behandeling 60% van de originele wallboard van de container heeft afgeleid. De resterende twee-tegen-vier werden weggegeven op Craigslist. Met de slaapkamer weg en de ruimte volledig open gelaten, creëerde Matt Gagnon beweegbare schermen door rubberkoorden door de uiteinden van esdoornstroken te halen. De overgebleven esdoorn werd verzonden naar onze favoriete Scrapile, de designwinkel in Williamsburg die meubels van afgedankt hout maakt.

Gagnon ontwierp ook een esdoorn fineer paneel, gemonteerd op een muur van de ingang, die dienst doet als "een kleerhanger die er niet uitziet als een kapstok." Hij sneed lange omgekeerde U-vormen in het paneel en duwde ze van achteren naar achteren om te dienen als pinnen.

De esdoorn kleerhanger en gerecyclede muurplaatwanden zijn afgebeeld (links) met Matt Gagnon die voor hen poseert.

We kijken er naar uit om te zien wat deze opkomende designster vervolgens gaat doen.