[BP] Architectures 'M9-C is een geïntegreerde, energie-efficiënte woningbouwontwikkeling voor gemengd gebruik in Parijs

[BP] Architectures 'expansieve nieuwe project voor gemengd gebruik in Parijs omvat sociale huisvesting, klaslokalen, een theater, een ondergrondse parkeergarage en komt uit op een weelderig park. Gelegen aan de rand van het 13e arrondissement van Parijs, gaat het M9-C-project in op de kwestie van dichtheid in een stad met veel gecompliceerde herontwikkelingslocaties. [BP] Architectures reageerde op de milieu- en buurtcontext om een ​​energiezuinig gebouw te ontwerpen dat een reeks diensten ter plaatse biedt aan zijn bewoners.

Het M9-C-project bevindt zich op de Parijse Linkeroever en bevat een school met negen klassen, een theater met drie niveaus, 66 sociale huurwoningen en een ondergrondse parkeergarage met 51 plaatsen. De school en het theater bevinden zich op het hoofdniveau, zodat het publiek toegang heeft tot deze functies. Buitenruimte en voorzieningen worden gedeeld om de functie en flexibiliteit te maximaliseren. De wooneenheden liggen boven deze ruimtes en bieden inzittenden een prachtig uitzicht op Parijs en het Centre Pompidou.

De relatie van de openbare en private ruimtes wordt gezien binnen de vormen van het gebouw. Het project reageert duidelijk op de stedelijke context door langs alle randen van de site een vlotte envelop te bieden en biedt langs alle kanten een gevouwen en variërende fa? Ade die zich naar binnen toe richt op het midden van het perceel. Deze individuele fa? Ades zijn verschillend gemaakt van terracotta bekleding, aluminium luiken en Buxy steen. De L-vorm van het gebouw is georiënteerd langs de noordwest- en noordoostelijke randen van het terrein en dus zorgen de gevouwen gevels van het interieur voor de broodnodige schaduwwerking van de barre zuidelijke zon.

Een luifel boven het eerste niveau biedt ook schaduw voor de klaslokalen. [BP] Architectures ontwikkelde een systeem van vouwluiken dat rond het geheel van het gebouw te zien is. Er zijn meer luiken aanwezig langs de binnengevels op het zuiden en dit biedt privacy en zonbescherming aan de wooneenheden. Kleine perforaties langs de lengte van de luiken zorgen ervoor dat zonlicht de buitenste gangen binnendringt en onnodige warmtewinst afleidt.

Loading...