Skip to main content

Mercedes Benz Business Center is een gestapeld Green-Roofed High Rise Concept voor Yerevan

Het Mercedes Benz Business Center voor gemengd gebruik, gepland voor Yerevan, Armenië, is een kans om een ​​vervallen deel van de stad te herontwikkelen en het om te vormen tot een zakelijke bestemming en een voorbeeld van duurzaamheid en vooruitgang. Ontworpen door Brooklyn-gebaseerde HTDStudio, het nieuwe centrum een ​​gestapeld multifunctioneel gebouw bedekt met groene daken. Door een sterke focus op zowel vorm als functie probeert de Jenga-achtige toren zijn voetafdruk en impact op de omliggende stad te minimaliseren, terwijl hij ook de toegankelijkheid verbetert en een woonprogramma creëert. Zonne-energie, regenwateropvang, grijswaterrecycling en geothermische verwarming en koeling dragen allemaal bij aan de duurzaamheid van het opwindende gebouw met gemengd gebruik.

De locatie van het Mercedes Benz Business Center is al lang gepland om een ​​ontwikkeling voor gemengd gebruik te worden en er zijn veel spannende programma's voorgesteld, zoals de Lace Hill van Forrest Fulton Architect. De inzending van HTDStudio voor deze nieuwste wedstrijd baseert zijn ontwerp op de bestaande site, waar het voormalige Jeugdcentrum in Jerevan nog steeds verblijft. Het nieuwe gebouw zou de at-grade muurbasis van het oude Jeugdcentrum Jerevan als museum hergebruiken. Van daaruit heffen vier hoofdmasten de bovenbouw van de grond waardoor een onbelemmerde locatie mogelijk is. Vervolgens wordt elk niveau neergelaten op de kern en wordt het opgehangen om te anticiperen op en seismische activiteit en oscillatie tegen te gaan. Een stalen 'monocoque' zorgt ervoor dat de vloerelementen verspringen en de integriteit behouden.

De ontwikkeling voor gemengd gebruik die van bovenaf stijgt, bestaat uit conferentiezalen, een balzaal, een fitnesscentrum en een spa, een restaurant, appartementen, een theater en een hotel. Als een kroon op een sieraad, de presidentiële suite boven de toren en belooft een dramatisch uitzicht op Yerevan en Mt. Ararat. Elke blokvloer is verspringend en beschikt over een tuin met een groen dak beplant met bomen en andere vegetatie om isolatie tegen de kou en de hitte te bieden. Regenwater wordt verzameld van deze daken en samen met gefilterd afvalwater opgeslagen in een regenbak, die vervolgens wordt omgeleid naar het sprinklersysteem en andere niet-drinkbare toepassingen. Geothermische verwarming en koeling zorgt voor energie-efficiënte klimaatbeheersing en zorgt ervoor dat de MBBC de toekomstige energieverklaringen en -vereisten in de regio zal overtreffen. Ten slotte zullen zonne-energiesystemen op sommige van de daken worden geïnstalleerd om te profiteren van het relatief zonnige klimaat.