Ervaar de landelijke Portugese gastvrijheid met de renovatie van Sublime Monte Novo da Cruz door [i] da arquitectos

De Portugese [i] da arquitectos ontwierpen een uitbreiding van de sublieme ontwikkeling van Monte Novo da Cruz als landelijke toeristische bestemming. Hoewel ze gericht waren op het herstellen en uitbreiden van het bestaande gebouw, wilden ze ook zorgen voor een soepele overgang tussen het gebouw en de nieuwe structuur, terwijl ze ook harmonie met het natuurlijke landschap creëerden.

Pe no Monte - Landelijk toerisme van Joao Morgado op Vimeo.

De tussenkomst van de architecten bestaat uit het herstellen en uitbreiden van het bestaande gebouw door een samenstelling van opeenvolgende ruimtes te introduceren die eindigen in een gemeenschappelijke lounge met dubbele hoogte en een centrale open haard. De hoofdingang en ondersteunende ruimten met kleine binnenplaatsen in de tuin voor natuurlijke verlichting en ventilatie zijn gelegen aan de noordwestelijke kant van het terrein, terwijl de belangrijkste ruimtes met uitzicht op de tuin en het zwembad zich aan de zuidoostzijde bevinden.

Gerelateerd: ARCHIVE Instituut Gezondheid en huisvesting voor Haïti Winnaars zijn schone, groene, off-grid huizen

Het nieuwe gebouw past zich aan de topografie van de site aan en gebruikt de helling om onderscheid te maken tussen het huis van de eigenaar en het pension. Dit lange, half begraven volume staat loodrecht op de lijn van de bomen en behoudt de schaal van het oorspronkelijke huis. De unieke fa ร is te wordt gekenmerkt door zowel een breed openen framing vergezichten van het landschap als door een stand-alone pergola verminderen van de hoeveelheid direct zonlicht komt in de kamers en het verstrekken van privacy voor de gasten.

Loading...