Algae Powered Building Retrofit wint Metropolis Mag's Next Generation Design Competition

De winnaar van de competitie van Metropolis Magazine om een ​​60-er jaren federaal overheidskantoor in het centrum van Los Angeles opnieuw te ontwerpen, is net aangekondigd en het voorstel is een radicale verandering in het denken over groene retrofits. Het conceptuele startpunt van het project, genaamd Process Zero: Retrofit Resolution, omvat een algenfarm en bioreactor op de zonnige zuidzijde van het gebouw om energie te leveren en tegelijkertijd zowel afvalwater als lucht te reinigen. Geïnspireerd door die nieuwe benadering, is het voorstel van het team een ​​grondige hervisie van het volledig integreren van het gebouw met de stad, het milieu en de werknemers.

De concurrentie, nu in het 8e jaar, is voor opkomende architecten en ontwerpers om de grenzen van het ontwerp te verleggen, en deze keer gericht op het helpen van de Government Service Administration opnieuw voorstellen hoe het hun enorme aantal verouderde gebouwen milieuvriendelijke en betere plaatsen kan maken om in te werken. Het winnende team, voornamelijk samengesteld uit professionals met 10 jaar of minder ervaring van HOK en Vanderweil, gebruikte het uitgangspunt van de Living Building Challenge 2.0 om een ​​gebouw te ontwerpen dat niet alleen een betere werkplek was, maar ook alles maakte. van zijn energie op het terrein, maar ook de lucht en het water eromheen schoongemaakt.

Dat doel werd bereikt door het unieke voorstel om grote glazen buizen op te nemen in de zuidelijke gevel van het gebouw waar algenfokkers worden gehouden. De technologie wordt zwaar bestudeerd door vele particuliere en openbare groepen met de hoop dat de juiste technologie en algensoorten bruikbare brandstof kunnen creëren. De technologie gebruikt afvalwater van het gebouw als voedingsstoffen en pompt CO2-beladen lucht van de snelweg naar de basisbouwsteen voor de fabriek. De algen pompt vervolgens zuurstof en produceert vette lipiden die kunnen worden verbrand in co-generatoren voor warmte en elektriciteit.

Het team duwde het ontwerp verder door het enorme dak open te snijden en een reeks zorgvuldig geplaatste lichtschachten te bouwen. Het ontwerp zal 100% van het interieur daglicht geven, een verre schreeuw van de grotachtige werkomstandigheden in het gebouw nu. De energiebesparing begint echt op te tellen wanneer kunstlicht wordt geminimaliseerd, maar om tot nul te komen, stelt het team voor om alle desktopcomputers te elimineren en efficiënte cloudservers voor gegevensbeheer te gebruiken.

Natuurlijk zit er ook een zonnepaneel op het dak en is er een diepe energie-retrofit in de kaarten, waaronder zonwering, natuurlijke koeling en efficiënte, door de gebruiker gecontroleerde verwarming. Veel voorstellen voor net-energieneutrale gebouwen bestaan ​​nu maar weinig retrofits gaan zo ver, met name retrofits die de omgeving verbeteren in plaats van ze alleen in een langzamer tempo te verlagen.

+ Metropolis Magazine Next Generation Design Competition 2011

Loading...