Skip to main content

Mikou Studio onthult Daylight Zero Energy Docks-school nabij Parijs

De onlangs voltooide Zero Energy School in Saint-Ouen, Frankrijk, is een baken van duurzaamheid. Ontworpen door het in Parijs gevestigde Mikou Studio, heeft de Docks-school een groot zonnepaneel en een groot aantal groene bouwstrategieën die het bijna volledig zelfvoorzienend maken.


De Docks-school bevindt zich in het midden van een stedelijk complex - een strategisch gekozen site die de configuratie van de omgeving optimaliseert om energie-efficiëntie en de algehele prestaties van het gebouw te vergemakkelijken. Het gebouw heeft getrapt naar de oostkant, vlakbij de hoofdstraat. Het wordt verlengd door grote luifels die in kruisende stroken worden gevouwen om naar de zuidkant te kijken. Deze worden op hun beurt gescheiden door interne tuinen die langs de oost-westas lopen en bieden uitzicht vanaf de transparante kanten van het gebouw.

Interne tuinen bieden ruimtes met groen en zorgen ervoor dat natuurlijk licht de ruimtes binnendringt en optimale leeromstandigheden creëert. Een reeks tuinen en daglichtterrassen dalen geleidelijk af naar het noorden en laten een maximum aan zonneschijn binnen.