Skip to main content

Apostrophy's Conwood Pavilion toont een ecologisch alternatief voor hout

Het in Bangkok gevestigde ontwerpbureau Apostrophy werkt samen met Pixel One Promotion Co. om een ​​houten paviljoen te bouwen met een milieuvriendelijk alternatief houtproduct, Conwood. Het interieur van het paviljoen is zeer flexibel en kan worden georganiseerd in vier gebieden die de prestaties en kwaliteiten van het duurzame materiaal laten zien. Conwood Pavilion is gebouwd voor de Architect Expo 2014 in Bangkok.


Apostrofie heeft de structuur ontworpen om het gebruik en de toepassing van het product in praktijksituaties tentoon te stellen en te demonstreren. Het hele project is een simulatie van een huis met vier ruimtes: de woonkamer, die tegelijkertijd kan fungeren als een lobby en een tentoonstellingsruimte, de keuken, die een toonbank heeft die kan worden omgevormd tot een demonstratiegebied voor houtkleuring , kleurenmenging en andere activiteiten, een traphal en opslag.

Gerelateerd: LAYWOO-D3 Hiermee kunt u 3D-objecten afdrukken van gerecycled hout in plaats van plastic!

Het paviljoen creëert een drijvende ruimte waar bezoekers de karakteristieken van Conwood kunnen verkennen. Op die manier wordt het hoofdconcept van het paviljoen, Sky Showroom, de belangrijkste richtlijn in het ontwerpproces. Met dat in lijn, zagen de architecten het als een grote structuur die het volledige potentieel van het product kan aantonen.