Skip to main content

De ruimteschipcampus van $ 5 miljard die in april wordt geopend als "Apple Park"

Het nieuwe hoofdkantoor van Apple in Cupertino is klaar voor een geplande introductiedatum van april 2017. Steve Jobs presenteerde eerst zijn visie en bouwplannen voor de campus 'ruimteschip' aan stadsmanagers in 2011, en het bedrijf kondigde zojuist aan dat het nieuwe hoofdkantoor zal officieel "Apple Park" genoemd. Het gebouw zal 17 megawatt aan zonne-energie pompen via panelen op zijn enorme dak - dat is genoeg energie om het grootste deel van de 175 hectare grote site van stroom te voorzien. Meer dan 12.000 Apple-medewerkers zullen in het complex verblijven, waaronder een auditorium met 1000 zitplaatsen dat het "Steve Jobs Theatre" wordt genoemd.

Volgens Apple is het ringvormige, 2,8 miljoen vierkante meter grote hoofdgebouw van de campus bedekt met 's werelds grootste gebogen glaspanelen. De ingang van het auditorium van Jobs 'naamgenoot bestaat uit een 20-voet hoge glazen cilinder met een diameter van 165 voet en een metalen dak in carbon. Dit theater bevindt zich op de top van een heuvel, op een van de hoogste punten van het Apple-park, waar het uitkijkt over de omliggende weilanden in de Santa Clara-vallei en het hoofdgebouw van de campus.

"Steve's visie voor Apple reikte veel verder dan zijn tijd bij ons. Hij was van plan dat Apple Park de komende generaties het thuis van innovatie zal blijven, "zegt Apple CEO Tim Cook. "De werkruimtes en parken zijn ontworpen om ons team te inspireren en het milieu ten goede te komen. We hebben een van de meest energie-efficiënte gebouwen ter wereld bereikt en de campus draait volledig op hernieuwbare energie. "

Het zal werknemers zo lang als zes maanden duren om in te trekken en zich in het enorme gebouw te vestigen. Na dit te doen, zullen ze kunnen profiteren van een caf? dat is open voor het publiek, een fitnesscentrum van 100.000 vierkante meter, veilige R & D-faciliteiten, een theater, evenals twee mijl paden om te wandelen en te rennen, een boomgaard, een weide en een vijver.

Gerelateerd: Jaw-dropping schaal van Apples ruimteschipcampus onthuld in nieuwe drone-opnames

Apple Park is ontworpen om samen te werken met Foster + Partners, en het vervangt wat eens 5 miljoen vierkante voet asfalt en beton was. Het land is nu beplant met grasvelden en inheemse en droogtebestendige bomen.