Skip to main content

Aquaquest Centre geeft les in duurzaam leven door design

Aquaquest is een prachtige aanvulling op het Vancouver Aquarium dat is opgezet als een educatief centrum om de omliggende Canadese gemeenschap het belang van milieuvriendelijk leven te leren. Trouw aan zijn aard, demonstreert het complex deze principes door middel van een indrukwekkende reeks duurzame bouwstrategieën, waaronder een lommerrijke groene muur, regenwaterwinning en een zeer efficiënt verwarmings- en koelsysteem.

Aquaquest werd gebouwd als een aanvulling op het Vancouver Aquarium in Stanley Park in het centrum van Vancouver, British Columbia. Ontworpen door het wereldwijde designbureau Stantec, omvat het Center meer dan 52.000 vierkante voet aan kantoorruimte, galerie- en expositieruimtes, evenals klaslokalen en aanvullende ruimtes voor de bestaande faciliteiten.

Een van de groenste toevoegingen aan het complex is de 10-foot-by-50-foot living wall van het Center, de eerste in zijn soort in Noord-Amerika, ontworpen door de in Vancouver gevestigde landschapsarchitectenbureau Sharp & Diamond. De lommerrijke groene muur bevat ook het eerste regenwateropvang- en hergebruiksysteem van Vancouver. De muur bestaat uit meer dan 7.000 inheemse plantensoorten in de regio, waaronder varens, bloedend hart, bosbes en wintergroen. De installatie wordt aangevuld met 75 vierkante meter groendakbakken bestaande uit drie bomen en verschillende bodembedekkers die bodemerosie helpen verminderen.

Het gebouw is onlangs LEED Gold-gecertificeerd en enkele van de andere milieuvriendelijke voorzieningen van het gebouw zijn: toiletten met een laag spoelvermogen en een efficiënt systeem van leidingen die het gebouw verwarmen en koelen.