Skip to main content

Innovative Gap House in Seoul bespaart ruimte met gemeenschappelijke woonruimtes

Om de bevolkingsdichtheid van Seoul en het gebrek aan gemeenschappelijke ruimtes aan te pakken, ontwierp lokale studio Archihood WXY een wooncomplex waar bewoners meer als huisgenoten dan inwoners handelen. The Gap House is ontworpen als vier gebouwen die zijn doorboord met kleine openingen en smalle terrassen die interactie stimuleren en zorgen voor optimaal zonlicht en natuurlijke ventilatie.


Dit woonblok doet denken aan SANNA's Moriyama House en brengt een nieuw lifestyle-concept naar een jongere bevolking die meer open staat voor gemeenschappelijk wonen en het delen van gemeenschappelijke ruimtes zoals woonkamers, keukens en eetruimtes. Het blok is ontworpen om ruimtebesparend te zijn zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van levensstijl en dagelijkse routines. "The Gap House nodigt mensen uit die graag ademen en genieten van gemoedsrust door te ontsnappen aan hun drukke en gecompliceerde stadsleven", aldus de architecten.

Gerelateerd: The Great Wall Apartment-Factory is een groene bestemming voor leven, werken en spelen

Lineaire balkons worden diep in elk van de units geplaatst om een ​​optimale mate van privacy te behouden en tegelijkertijd extra daglicht te bieden. Een U-vormig blok op de begane grond huisvest commerciële functies en een trappenhuis en wikkelt drie zijden van de centrale binnenplaats. Een rij grijze metalen pilotti ondersteunt de opening aan de vierde zijde van het gebouw. Metalen elementen werden gecombineerd met zichtbaar beton en een lichte houten vloer die door de gebouwen loopt.

+ Archihood WXY

Foto's door Woohyun Kang / Archihood WXY