Skip to main content

Winnaars van de 2018 Architecture at Zero competitie aangekondigd

Een prachtige meerlagige structuur met een groen dak genaamd Bay Area Transect is genoemd als de winnaar van de ontwerpwedstrijd Architectuur bij Zero 2018. Het winnende concept - waarvan het ontwerp een samenwerking was tussen het in Boston gevestigde architectenbureau Arrowstreet, Copley Wolff Design Group en HTM Office / Madrid - voorziet een vierlagig complex ingebed in het omringende landschap om de impact ervan te minimaliseren en educatieve ervaringen te bieden voor de bezoekers van het gebouw. Het project heeft ook meerdere duurzame kenmerken, waaronder passieve ventilatie, groendaken, on-site zonne-energie en een water-compenserende kabelbaan.

Elk jaar roept de Architecture at Zero-wedstrijd studenten en professionals op om een ​​ontwerpvoorstel in te dienen voor een energieneutrale net-nul op een specifieke locatie. De uitdaging was dit jaar om een ​​bezoekers- en opleidingscentrum te creëren voor het Centrum voor Estuarium en Oceanistiek van de San Francisco State University. Alle ontwerpen moesten een globaal locatieplan bevatten met twee net-zero-gebouwen en de missie van het programma voor marien onderzoek.

Gerelateerd: Rutz Architekten wint de Architecture at Zero Competition met hun zero-net energie gebouwontwerp

Het Bay Area Transect-concept en ontwerpproces was een samenwerking tussen Arrowstreet, Copley Wolff Design Group en HTM Office / Madrid. Het team (Christine Wilson, Becky Rupel en Hector Torres) werkte meer dan twee maanden samen om een ​​levendig, sitegevoelig concept te creëren dat bezoekers in staat zou stellen om het kustecosysteem te verkennen, evenals de duurzame technologieën die het behoud ervan bevorderen.

Het resulterende ontwerp omvat niet alleen gebouwen die in de omgeving passen, maar groene daken die als wandelruimte voor de bezoekers fungeren. Een kabelbaan verbindt de waterkant met voorzieningen op de top van de heuvel, waardoor het totale verkeer van voertuigen wordt verminderd. Bovendien zou het open ontwerp bezoekers in staat stellen zich dicht bij de functie van de onderzoeksdoeleinden van het gebouw te voelen, en het project zou een beschermde getijdeninham incorporeren, zodat beginnende kajakkers het lokale kustecosysteem kunnen verkennen.

Het winnende team schenkt zijn winst aan Women's Lunch Place in Boston, een daklozenopvangcentrum voor vrouwen ontworpen door Arrowstreet.

+ Arrowstreet