Skip to main content

De botten van een oude slagerij Rise Anew als een charmante architectuurstudio in Vancouver

Scott & Scott Architects uit Vancouver hebben onlangs een oude slagerij omgebouwd tot hun eigen architectenbureaus. Gelegen in East Vancouver, wordt de onderste verdieping gebruikt als atelierruimte, terwijl de top is gereserveerd als een verblijf voor het man en vrouw team en hun kinderen. De minimalistische renovatie verbeterde op energie-efficiëntie, terwijl meer licht binnenlaten, en overvloedig gebruik van natuurlijke en lokale materialen resulteert in een inspirerende plek om te werken en een super korte pendel.


De nieuwe studio en het nieuwe huis van Scott & Scott Architects werd oorspronkelijk gebouwd in 1911. Het was ooit een slagerij en het werd lange tijd als een supermarkt gebruikt. De commerciële ruimte werd uitgekleed tot een eenvoudig volume en herbouwd om energie-efficiënter te zijn en met minder binnen. Een groot nieuw venster aan de voorzijde zorgt voor meer natuurlijk licht en winterse warmtewinst. De open lay-out en ingebouwde opslag elimineert de rommel en geeft Susan en David Scott alle ruimte om te werken.

Gerelateerd: Scott & Scott Architects Off-Grid Snowboard Cabin is een perfecte winterterugtocht

De twee architecten werkten met plaatselijke timmerlieden om het interieur uit te breiden, dat was bekleed met Douglas-spaanplaten en zwartgepleisterd multiplexhoutwerk. De spar was afkomstig van een sawyer op Vancouver Island, die drie boomstammen freesde en sneed, passend bij de hoogte en de ruimte van de kantoorruimte in het interieur. In plaats van vlekken of andere giftige behandelingen, werd de spar in plaats daarvan afgewerkt met een zelfgemaakte was gemaakt van bijenwas en Canadese whisky. Verwacht wordt dat materialen op natuurlijke wijze zullen slijten en verouderen, terwijl ze de op hout gebaseerde bouwcultuur van het noordwesten respecteren. De tafels in de grote studioruimte zijn met de hand gemaakt van gezwarte gegalvaniseerde stalen voetstukken en met de hand gestikte leren tops.

Wanneer Susan en David aan het eind van de dag klaar zijn, gaan ze naar boven naar hun woning. Door het superkorte woon-werkverkeer kunnen ze meer tijd doorbrengen met hun kinderen en kunnen ze trainen in de moestuin in de achtertuin. "Onze beslissing om klein te zijn en de mobiele aard van onze discipline (het gebruik van laptops en smartphones) heeft ons toegestaan ​​om meer tijd in ons huis door te brengen en een woon-werkverkeer naar een ander gebouw te elimineren dat slechts 8-10 uur zou worden gebruikt," vertelt David. "Veel van ons werk is buiten de stad of binnen een fietstocht door ons huis, dus het heeft ons heel goed uitgepakt."