Skip to main content

TSEH Architects Transformeer een saai kantoor in een glorieuze groene oase gevuld met planten

Toen een oud technologiebureau een make-over nodig had van zijn minimalistische sovjet-modernisme-inrichting, besloten ze groot en groen te gaan! De wonderdoeners van TSEH Architectural Group in Kiev, Oekraïne hebben onlangs een harde, koude industriële kantoorruimte nieuw leven ingeblazen in een weelderige binnentuin. Met groene muren, bomen en zelfs met gras begroeide heuvels om op te zitten, kunnen medewerkers stoppen en de bloemen ruiken zonder het gebouw te verlaten.


Bij het betreden van de technologische kantoorruimte worden gasten begroet met twee verticale groene kolommen bij de receptie. Het groen binnenshuis stopt daar niet, omdat een met gras begroeide muurhek terug leidt naar de open kantoren. Een verbazingwekkende gazonachtige kubus wordt uit het midden van het hoofdkantoor gesneden, terwijl bomen en planten in de kamers en gangen uit de betonnen vloer ontspringen. Zelfs een met gras begroeide heuvel ligt onder de trappen van een gebied, wat zorgt voor de meest ontspannende conferentieruimte ooit! En wat is een groen kantoor zonder terras? Medewerkers kunnen tijdens pauzes buiten zitten en genieten van de panoramische uitzichten op de boomtoppen op hun metalen overloop omringd door struiken.

Hoewel groen een ruimte zeker oplicht, is het niets zonder de juiste omgeving. De nieuwe kantoorindeling is open en licht, met alleen glazen scheidingswanden die elke kamer scheiden. Van vloer tot plafond ramen creëren een frisse en heldere ruimte voor lucht om vrij te stromen en planten om te gedijen.

De eco-overname van TSEH Architect bevat een hele reeks groene en grasachtige functies, maar behoudt ook de meeste originele contouren van de industriële loft. Het ontwerp was niet om het verleden van de ruimte te vernietigen, maar om erop voort te bouwen, om het een heldere en frisse toekomst te geven. Veel delen van het plafond blijven onafgewerkt, waardoor draden en leidingen zichtbaar worden, terwijl de originele betonnen muren en vloeren intact blijven. Dit is absoluut een kantoor waar we graag in werken!