Skip to main content

Het Elsinore Cultuurcentrum van AART Architecture omvat een historische scheepswerf met een kristallijne gevel

Elsinore is een klein stadje in Denemarken waar Shakespeare's Gehucht werd ingesteld. Op basis van deze ongelooflijke geschiedenis heeft AART Architects een historische scheepswerf in de stad getransformeerd in een prachtig en duurzaam leercentrum met de naam The Culture Yard. Het moderne ontwerp renoveert het gehele originele gebouw, waardoor het publiek kan genieten van Elsinore's geschiedenis en cultuur terwijl hij nieuwe dingen bestudeert en leert. Gelegen op het geluid dat Denemarken en Zweden scheidt, omvat de 55.000 vierkante voet ruimte een aantal concertzalen, conferentiezalen, cafés en een openbare bibliotheek voor alle leeftijden.

De minimalistische renovatie behoudt elementen uit het oorspronkelijke magazijn zoals ijzeren stangen trappen en zichtbaar beton en baksteen. Deze combinatie creëert een open binnenruimte die onderzoek stimuleert. Het rustieke interieur roept nostalgie op en draagt ​​bij aan de groene reputatie van het project door oude materialen te recyclen.

De glazen en stalen gevel omhult het metselwerk van de oude scheepswerf en steekt uit boven de waterkant. Het doorkruiste patroon van de structuur projecteert schaduwen in het hele gebouw, verlevendigt de ruimte en herinnert bezoekers aan het industriële verleden van de stad. Natuurlijk licht wordt door de glazen gevel naar binnen getrokken, wat ook dient als klimaatscherm dat het energieverbruik van het gebouw vermindert en het tegelijkertijd koel en geventileerd houdt. Het centrum brengt de geschiedenis en de cultuur van Elsinore in evenwicht met het architecturale ontwerp van de toekomst.