Skip to main content

Cornell's Geometric White Weill Hall Laboratory is een energiebesparende machine

Laboratoria staan ​​erom bekend dat ze ongelooflijk inefficiënt zijn als het gaat om energieverbruik, en wetenschappers verslinden enorme hoeveelheden elektriciteit om optimale laboratoriumomstandigheden te behouden bij het nastreven van hun onderzoek. Maar Cornell's Weill Hall is een ander soort laboratorium en het witte geometrische gebouw is een energiebesparende machine. Het life sciences-gebouw is ontworpen door Richard Meier & Partners en heeft al LEED Gold-certificering verdiend, onder meer vanwege de integratie van een groendak, een passief ontworpen zonne-energie gevel en energiezuinige verlichting en HVAC-systemen. De buitenkant met witte aluminium bekleding, die typerend is voor de ontwerpen van Richard Meier, vormt een opvallend contrast met de traditionele, bakstenen universiteitscampus.

Cornell University's Joan en Sanford I. Weill Hall is een 263.000 vierkante voet, $ 113,5 miljoen gebouw en huisvest de afdeling life sciences van de universiteit. Binnen in het glanzende gebouw met zeven verdiepingen bevinden zich een groot aantal laboratoria en onderzoeksfaciliteiten, plus kantoorruimtes, conferentiezalen en informele ruimtes voor faculteits- en studentenbijeenkomsten, waaronder een café. Van buitenaf zou je nooit weten dat er twee ondergrondse verdiepingen zijn van ultragevoelige laboratoria bedekt met een 3 ft dik groen dak, dat meer op een gazon lijkt. Door de labo's te vervagen, die ongelooflijk gespecialiseerde verlichting en trillingsarme omstandigheden vereisen, is het niet meer nodig om de zon of overmatige conditie te blokkeren om aan de programmatische behoeften te voldoen. En als een bonus zijn de ondergrondse laboratoria bedekt met een groen gazon beplant met sponsachtige, lokale vegetatie en een nuttig systeem om water vast te houden.

De buitenkant van het gebouw is bekleed met gerecycled wit aluminium en elke gevel is ontworpen om specifiek te reageren op de oriëntatie en context. Schaduwelementen op de ramen zorgen voor minder schittering in de ruimtes. Lokaal geproduceerd FSC-gecertificeerd essenhout wordt veelvuldig gebruikt in het interieur, waaronder het atrium met meerdere verdiepingen in het centrum. Omdat elk laboratorium speciale omstandigheden nodig heeft om experimenten uit te voeren, is natuurlijke ventilatie geen optie om het energieverbruik te minimaliseren. Om de behoefte aan mechanische ventilatie, verwarming en koeling tegen te gaan, hebben Richard Meier en de universiteit ervoor gezorgd dat ze energie-efficiënte systemen hebben opgenomen. Als zodanig gebruikt het gebouw warmteterugwinning, meerbron geothermische verwarming en koeling en geoptimaliseerde mechanische systemen die allemaal werken om de energiebehoeften met 40% te verminderen. Daglicht- en bewegingssensoren werken ook om het energieverbruik te verminderen.

+ Richard Meier & Partners