Skip to main content

Arkeman's Bahaman Eco-Shed Down Under

Toen ze voor het eerst de opdracht kregen om een ​​'Bahaman'-huisje aan te leggen op het afgelegen eiland South Stradbroke, stond het in Brisbane gevestigde Arkhefield voor een paar interessante uitdagingen. Het ontwerp moest het hele jaar door bewoonbaar zijn, gemaakt van materialen die sterk genoeg zijn om de barre weersomstandigheden te weerstaan, maar herinneren de inwoners van memorabele vakanties die ze op exotische eilanden hebben doorgebracht. Het resulterende ontwerp onderscheidt zich als een moderne, duurzame interpretatie van een Bahamaanse cottage die van de site profiteert en volume viert, maar ook in staat is om te isoleren, opnieuw te oriënteren en te stoppen als het nodig is.

Het stalen skelethuis, voltooid in 2006, komt uit op de waterkant met een terras op het oosten en op een afgesloten 'winterbinnenplaats' in het westen. In het noorden en zuiden is het gesloten om de privacy van de aangrenzende blokken te behouden. De binnenkant van het huis bestaat uit twee delen: de ene omvat de gemeenschappelijke woonruimtes, terwijl de andere de privéruimtes (de slaapkamers en servicegebieden) bevat - wat duidelijk wordt afgebakend door de sterke verticale esthetiek van een buitenste bamboescherm.

Het kiezen van een site die zou profiteren van zonne-oriëntatie was een belangrijk onderdeel van de milieuvriendelijke eigenschappen van het huis. Naast een optimale locatie van het huis, heeft het ontwerpteam regenwateropvang, bamboe bekleding / afscherming en een thermisch efficiënte monolithische vloerplaat opgenomen.

Hoewel het dak een licht dak heeft, zonder een dak van dakspanen of aparte ramen met luiken, is het een eerbetoon aan zijn Bahamaanse inspiratie. Interactie stimuleren in de openbare ruimtes als het weer het toelaat, het huis wordt liefdevol de 'schuur' genoemd door de eigenaren en inspireert het hele jaar door om het hele jaar door te waaien op het strand.

Foto's door Scott Burrows