Het in hout ingepakte groene kantoorcomplex wordt geopend in Chili

Het nieuwe huis voor Santiago, Empresa's Transoce? Nica in Chili, is net zo goed een park als een kantoor. De lange, smalle, bolvormige vorm van het gebouw creëert niet alleen een organisch element in het landschap, maar laat ook daglicht de ruimte binnendringen en biedt uitzicht op alle punten in het interieur. De oriëntatie van het gebouw is zodanig ingesteld dat de natuurlijke lumen wordt gemaximaliseerd, en een met hout afgeschermde façade aan de noordzijde helpt de warmtewinst te verminderen. Een parkeergarage met een groen dak verscholen onder het gebouw, maakt het golvende land rondom het kantoor een verlengstuk van de werkomgeving.

De omhulling van het gebouw, isolatie, zonne-oriëntatie, verlichting en landschap werden alle in overweging genomen vóór de mechanische systemen om de algehele energiebehoeften te verminderen. Koelen en verwarmen wordt verzorgd door een warmtepomp met grond- bron die put uit 75 meter diepe putten. Het buitenzonwering zorgt voor een helder zicht vanuit het interieur zonder zonnewarmtewinst of een storend framesysteem. Grote afgeschermde dakramen vullen ook de openbare ruimtes met diffuus licht. De faciliteit is drie verdiepingen hoog met twee niveaus van ondergrondse parkeergarage.

Het elegante landschap rondom het gebouw is eigenlijk het dak van de parkeergarage. De ingang van het parkeerterrein zwaait onder de helling en weer terug aan de andere kant van het terrein. De rollende vorm van het ontwerp verlengt de organische esthetiek van het gebouw naar buiten, waarbij de natuurlijke en gebouwde omgeving wordt samengevoegd tot een samenhangende campus.

Loading...