Skip to main content

De koolstof-negatieve Ashmount Primary School produceert genoeg energie om de buurt van energie te voorzien

De goed presterende Ashmount Primary School in Londen doet veel meer dan lichte jonge geesten opvoeden - deze koolstof-negatieve school produceert genoeg energie om warmte en stroom te leveren aan de nabije omgeving. Ontworpen door Penoyre & Prasad, werd het innovatieve gebouw gebouwd als onderdeel van een grotere koolstof-negatieve ontwikkeling op een voormalig brownfield. De energie-efficiënte Ashmount Primary School verdiende een BREEAM Outstanding Award en werd onlangs erkend als een van de beste architectuurprojecten van Londen in de 2015 Royal Institute of British Architects-awards.


De Ashmount Primary School bevindt zich in het Crouch Hill Community Park in Noord-Londen, een ecologisch rijk landschap en gemeenschappelijk bezit dat is verbouwd uit een vervallen stuk Metropolitan Open Land. De nieuwe gebouwen zijn geoptimaliseerd om de daglichttoetreding en het zicht te maximaliseren, terwijl de privacy wordt behouden en de zonnewarmtewinst tot een minimum wordt beperkt. Penoyre & Prasad behalen lage energie- en koolstofarme ontwerpdoelen door energiezuinige armaturen te installeren, het "e-stack" energiezuinige ventilatiesysteem met warmteterugwinning, hoge isolatieniveaus en constructiematerialen die minimaal 30% gerecycled waren en lage VOC-waarden en FSC-gecertificeerd hout. Ten minste 90% van het afval van de site werd hergebruikt of gerecycled.

Gerelateerd: Medici Architecten rock 5-Star Built Green-normen met prachtige Kirkland Home

Naast energiebesparing produceert de school haar eigen energie. On-site hernieuwbare energiebronnen en een gasgestookte WKK-installatie zorgen voor warmte en kracht voor het gebouw en het landschap. Overtollige warmte en energie kunnen worden geëxporteerd naar aangrenzende woongebouwen. In de winter wordt de school verwarmd met een biomassaketel. Regenwater en grijswater worden gerecycled en gebruikt voor irrigatie- en spoeltoiletten.