Skip to main content

De observatietoren van Lommel is ingepakt in meer dan 3,5 kilometer touw om de omliggende zandduinen te weerspiegelen

De Nederlandse ontwerpstudio Ateliereen Architects ontwierp een dertig meter hoge houten uitkijktoren geïnspireerd op de zandduinen van de Lommelse Sahara in het Belgische Lommel. De driehoekige structuur is ingepakt in meer dan drie en een halve kilometer touw, verwijzend naar de golvende lijnen en het woestijnachtige landschap van het gebied.

Ateliereen Architects werkte samen met de Belgische architectenstudio MaMu Architects om een ā€‹ā€‹structuur te ontwerpen waarmee bezoekers van het populaire natuurgebied in België kunnen genieten van het landschap. De toren verandert van vorm wanneer hij vanuit verschillende perspectieven wordt bekeken - een kwaliteit die perfect past bij het steeds veranderende landschap dat voortdurend wordt bijgesteld door de wind.

Gerelateerd: Ultra-slanke kijk toren stijgt 66 voeten over de rivier de Vecht in Nederland

De houten structuur is omwikkeld met touw dat de lijnen van de duinen weerspiegelt en beschikt over drie platforms - waarvan de onderste zich uitstrekt in de richting van het water en toegankelijk is via een hellingbaan. Bezoekers kunnen vanaf dit punt de trap op en bereiken een hoogte van bijna dertig meter. Halverwege de top kunnen ze rusten op het tweede platform en zodra ze de derde hebben bereikt, strekken de uitzichten op de omgeving zich uit rondom het zandstrand van het reservaat. De nieuwe structuur, met zijn natuurlijke materialen en kleurenschema past perfect in de omgeving en biedt een nieuwe voorziening voor degenen die de site bezoeken op zoek naar een plek waar ze kunnen ontspannen en genieten van prachtige landschappen.

+ Ateliereen Architects