Skip to main content

Ateliers O-S Architectes 'nieuwe culturele centrum in Nevers neemt openbare ruimte op in het dakontwerp

Het dak van dit fantastische buurthuis in Frankrijk is bedekt met tribunes en creëert een uitnodigende ontmoetingsruimte. Het twee verdiepingen tellende centrum is ontworpen door Ateliers O-S Architectes en heeft een binnenplaats in het hart van de site, waardoor er een gemeenschappelijke ruimte ontstaat voor spellen en evenementen, of zelfs een picknickplek voor de lokale omgeving. Het centrum bevindt zich in de Franse stad Nevers en is ontworpen om een ā€‹ā€‹uitgebreide openbare ruimte te creëren voor de inwoners van de stad.


Het gebouw zal voorzien zijn van glazen wanden, die de begane grond van het centrum zullen overspoelen met natuurlijk licht. Elk van de betonnen muren zijn verborgen door houten bekleding en maken de ruimte sfeervol en warm. De constructie heeft ook een balkon op de eerste verdieping met uitzicht op de ruimte en een auditorium met 220 zitplaatsen op de begane grond.

Naast het innovatieve met bleachers gevulde dak is het centrum een ā€‹ā€‹gebouw dat is ontworpen om zijn doel voor de gemeenschap te vervullen, en het omvat een crèche, evenementenruimtes en een danszaal, naast vergaderruimtes die langs de eerste verdieping lopen.

+ Ateliers O-S Architectes

Afbeeldingen met dank aan Ateliers O-S Architectes