De geredde 1927 Austin-bungalow krijgt een nieuw leven als een zoete nieuwe woning op zonne-energie

Een bungalow uit 1927 in Austin, Texas, werd gered van vervallen, gerenoveerd en gepaard met een nieuw sculpturaal volume bekleed met zwart gekleurde cipres. Alterstudio Architecture heeft het pand gerenoveerd door het huis in de lucht en in de zon te openen en het om te vormen tot een moderne duurzame woning met dwarsventilatie, een zonnepaneel, zonnebaden voor zwembadverwarming, opvangsysteem voor regenwater en isolatie van cellulair schuim.

The Hillside Residence bevindt zich in de wijk Travis Heights in Austin, Texas. Het bestaande gebouw van 1 000 vierkante meter was gekoppeld aan een nieuw aangrenzend volume dat via een glazen toegangsbrug met het gebouw was verbonden. Het huis is opgesplitst in twee zones - één met woonruimtes en de andere, meer privé voor ontspanning en slapen. De hoofdingang bevindt zich in het midden, met de twee zones gedefinieerd in verschillende materialen.

Gerelateerd: Vancouver Renovatie maakt van een bungalow uit de jaren 50 een modern, efficiënt huis

De architecten hebben privéruimten geplaatst in het gebied dat vroeger het openbare deel van het huis huisvestte. Ze verwijderden de veranda, maar lieten het hoofdvolume van de bungalow intact. Een nieuwe gang leidt naar een hoge centrale ruimte en het privégedeelte. De toevoeging opent de openbare ruimtes naar de achtertuin en vergroot het gevoel van openheid. Door dwarsventilatie, zonnepanelen, regenwaterwinning en zwembadverwarmingsbuizen voor zonne-energie krijgen de eigenaars een duurzame levensstijl.

+ Alterstudio Architecture

Foto's door Casey Dunn

Loading...