Sociaal woonproject met twee "gezichten" kanalen Parijse dualiteit

Aan de ene kant bestaat uit massieve steen en de andere uit staal. Dit sociale huisvestingsproject drukt de dualiteit uit van het gebied rond de perifere ringweg in Parijs. Het project is ontworpen door het Frans-Chileense bureau Avenier Cornejo en kijkt uit op de nieuwe high court ontworpen door Renzo Piano en de grotere regio van Parijs aan de ene kant, en de Parijse buitenwijken op de andere.

Het ontwerp van het gebouw weerspiegelt de dubbele aard van de omgeving en maakt gebruik van verschillende materialen om grenzen te verwijderen. Het kanaliseert de dynamiek van de stedelijke ontwikkelingszone van Batignolles en verbindt twee verschillende stedelijke condities. De zuidwestelijke gevel weerspiegelt de talrijke bakstenen gebouwen van Clichy-la-Garenne, terwijl de zuidoostelijke gevel met geperforeerd metaal en lambrisering van rolluiken de activiteit van de stad weergaven. Een reeks versieringen op de bakstenen gevel verbindt de twee uitingen van de stad - het centrum en de voorsteden.

Gerelateerd: Modern Green Social Housing Complex stijgt ten oosten van Parijs

Grote glazen oppervlakken domineren de begane grond en zijn bestemd voor commerciële ruimtes. De hal fungeert als een overgang tussen het exterieur en het interieur, waardoor visuele verbindingen vanaf het trottoir tot in de tuin in het hart van het perceel ontstaan. De 38 sociale huisvestingseenheden hebben een dubbele belichting dankzij balkons en loggia's, ofwel verborgen achter geperforeerd metaal of ingesneden in de stenen tegenover de straat.

+ Avenier Cornejo Architectes

Foto's door Takuji Shimmura / Avenier Cornejo

Loading...