Skip to main content

Bach Architecture bracht letterlijk een frisse wind in een ouder wordend huis in San Francisco

Bach Architects verbouwde een charmant huis in San Francisco en voegde een nieuwe verdieping toe om tegemoet te komen aan de ruimtelijke behoeften van een groeiend gezin met speciale behoeften. Het renovatieproject was ontworpen om een ​​optimale binnenluchtkwaliteit te behouden voor een chemisch gevoelige klant en meer natuurlijk licht in het huis te brengen door de introductie van verschillende lichtbronnen rond de hoofdtrap en in de badkamers.

De twee belangrijkste kenmerken van het project zijn de centrale trap genaamd "the jewel", gefabriceerd door Melissa Mac Donald, en de lichtbronnen die het interieur verlichten, terwijl cross-ventilatie de lucht regelmatig laat vervangen. De trap heeft een nauwkeurig, mechanisch schrijnwerk tussen roestvast stalen en patina-ed stalen delen, evenals met de gelamineerde eiken treden, die een hoog niveau van handwerk en zorg tonen. De trap fungeert als de kern van het huis dat alle drie niveaus van het gebouw met elkaar verbindt.

Gerelateerd: Amazing San Francisco Victoriaanse renovatie trouwt met de Old With Sustainable Modern

De open tweede verdieping biedt gratis beweging door de keuken, de eetkamer en de woonkamer. Het kantoor loopt over in een nieuw dek, waardoor een vloeiende verbinding met de zuidtuin ontstaat. Drie slaapkamers bezetten het nieuwe topverhaal, waaronder een grote slaapkamer en een badkamer suite. Lokaal gemaakte keramische tegels domineren het interieur en zijn zorgvuldig geselecteerd om een ​​hoge mate van binnenmilieugezondheid te creëren.

+ Bach Architects

+ Melissa MacDonald Metalworks

Foto's door Mariko Reed