Skip to main content

Ellis Residence LEEDS de weg in Puget Sound

Terwijl de lucht op Bainbridge Island opwarmt, blijft de bouw van de Ellis Residence dit ultramoderne duurzame huis nog dichter bij de verwachte LEED-platinaranking brengen. Ontworpen door Coates Design, zal de Ellis Residence de eerste eengezinswoning in de regio Western Puget Sound zijn om dit niveau van milieuprestaties te bereiken.

Neergestreken op Yeomalt Bluff met uitzicht op het centrale Puget Sound en Seattle, was de Ellis Residence vanaf het begin groen. De bestaande structuur op de site werd gedeconstrueerd in plaats van gesloopt, waardoor 98% van het potentiële afval van de stortplaats werd afgeleid door programma's voor terugwinning en recycling.

Het ontwerp omvat zowel actieve als passieve klimaatbeheersingssystemen. Aan de actieve kant wordt het huis verwarmd door een geothermisch systeem dat de constante natuurlijke warmte van de aarde gebruikt om de temperatuur van het huis te stabiliseren. Aan de passieve kant fungeert een betonnen muur van twee verdiepingen aan de ene kant van het huis als een thermische massa, absorbeert de zonnewarmte gedurende de dag en straalt warmte uit tijdens de avonduren.

Het huis beschikt ook over vloerverwarming van betonnen vloeren, FSC-gecertificeerd hout en gemalen sparren in de kozijnen en driedubbele beglazing. Buiten de parameters van het huis, omvat de site een regentuin voor waterfiltratie, wateroogst voor irrigatie en een begroeide groendaksysteem om regenwaterafvoer te verminderen.

Volg het bouwproces op de projectblog of kijk terug in september wanneer de woning klaar is om te worden voltooid. Lucky Ellis's!