Skip to main content

Het Innhouse Wood-Wrapped Eco-Resort ligt zacht in het Chinese bos

Het modernistische eco-resort Innhouse is rustig geplaatst in een bos in de buurt van de Chinese stad Kunming. Winnaar van de 2012 WAN award voor hotels, The Oval Partnership's ontwerp is een subtiele formulering van vorm en textuur die een verscheidenheid aan milieu-eigenschappen brengt. Het doel is om een ​​intieme ruimte te creëren waar reizigers kunnen ontspannen zonder de waardevolle bosomgeving te schenden die in het ontwerp van het hotel wordt gevierd.

De schaal van het Innhouse is verrassend bescheiden vergeleken met veel grote projecten die zijn voortgekomen uit de hausse van gebouwen tijdens de opkomst van China in het economische wereldtoneel. In plaats van de grenzen van programma- en materiaalcombinaties te verleggen, is het hotel een veel ingetogener mix van drie L-vormige gebouwen met een reeks verhoogde loopbruggen. Een designtaal van houten lamellen in combinatie met diepe overhangen boven hoge ramen beschermen de gebouwen tegen de schittering van de zon. De houthuid helpt de blokvormen in het omringende bos te integreren. Hoge isolatieniveaus helpen het comfort te behouden en het energieverbruik te verminderen.

Bamboe terrasplanken steken uit de drie gebouwen, het toevoegen van toegang tot het buitenleven van elk van de 17 suites en waardoor gasten vrij ronddwalen door het complex. Wanneer binnen de hoge ramen zorgen voor daglicht en een visuele verbinding met de natuurlijke omgeving.

De schoonheid van het Innhouse is meer dan diep van binnen, te beginnen met de opvang van regenwater van het hotel en systemen voor hergebruik van grijs water. De gebouwen kunnen op natuurlijke wijze worden gekoeld via cross-ventilatie, terwijl slimme gebouwcontroles kunstlicht en warmte- en koelbehoeften verminderen.