Medialab gebouwd met gerecyclede zeecontainers duikt op in een halve dag

Vier gerecyclede zeecontainers zijn nieuw leven ingeblazen als het nieuwe medialab van Bard College in de staat New York. De oplossing van MB Architecture is snel, betaalbaar en modern - en heeft het extra voordeel van een glazen vouwdeur die de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Geprefabriceerde offsite, het Bard College Media Lab werd in slechts een halve dag geïnstalleerd en was binnen enkele weken volledig operationeel.

Gelegen op het midden van de campus in de buurt van een Frank Gehry-concertzaal, kostte het 960 vierkante meter tellende medialab net iets meer dan $ 200.000 voor prefabricage, levering en installatie. De vier zeecontainers werden gestapeld in een enkele blokachtige monoliet met de buitenkant matzwart geschilderd. Terwijl de gegolfde zijkanten werden behouden - misschien als een herinnering aan het industriële verleden van het gebouw - accentueren grote glazen panelen het gebouw om uitzicht op het buitenleven te creëren en de illusie van ruimtelijkheid binnenin te creëren.

Gerelateerd: De coolste bar in Texas is gebouwd met zeven gestapelde verzendcontainers

Flexibiliteit werd ingebouwd in het ontwerp van het lab, dat door verschillende universiteitsafdelingen zal worden gedeeld. De eerste verdieping bestaat uit meerdere ingangen, een badkamer en een dubbele vergaderzaal die uitkomt op de quad via een grote draaiende garagedeur. Door het interieur naar buiten te openen, kan de ruimte worden gebruikt als podium voor uitvoeringen, concerten en theatrale evenementen. Een kantoor bevindt zich op de tweede verdieping.

+ MB-architectuur

Loading...