Skip to main content

Perkins + zal een boorbetonmagazijn reviseren in prachtige LEED Gold-kantoren

Op het eerste gezicht is het moeilijk voor te stellen dat dit prachtige, lichte gebouw ooit een weinig inspirerende betonnen monoliet was. Het is een bewijs van de architectonische macht van Perkins + Will, die het militaire pakhuis uit 1940 in San Francisco transformeerde in het LEED Gold-gecertificeerde Bay Area Metro Center. Dit acht verdiepingen tellende project voor adaptief hergebruik is gebouwd met gerecyclede materialen en heeft stijgende plafonds met ultramoderne kantoren, gemeenschappelijke hoorzalen, een directiekamer en winkel op de begane grond.

Dit gigantische 525.000 vierkante meter grote gebouw ligt aan Beale Street 375 en diende ooit als bevoorradingsmagazijn voor de marine tijdens de Tweede Wereldoorlog en ademen een sfeer van ondoorgrondelijkheid met zijn vestingachtige gevel. Perkins + Will en interieurontwerpbedrijf TEF hebben het sombere uiterlijk van de monoliet afgeschaft met de toevoeging van voldoende beglazing en een atrium van zeven verdiepingen hoog dat het gebouw met natuurlijk licht overstroomt. De transformatie creëerde een gastvrije en collaboratieve omgeving die vier overheidsinstanties verenigt en diverse voorzieningen biedt, waaronder winkels, werkruimtes, open koffiebars en zelfs fietsenstalling.

Teruggewonnen hout wordt overal in het interieur gebruikt om een ​​gevoel van warmte te geven aan de betonconstructie. Houten rails werden hergebruikt uit het gebouw en de nabijgelegen sites, net als het hout dat werd gebruikt voor traptreden, werkbladen en wandafwerkingen. Spatten van groen verlevendigen het gebouw, waaronder een boomput op de zesde verdieping, een tuinpatio op de achtste verdieping en een aangelegde tuin buiten de grote openbare hoorzaal.

Gerelateerd: Form follows function in het nieuwe bioklimatische Natural History Museum in Shanghai

Perkins + Will schreef: "Als onderdeel van een vereiste seismische retrofit, werden dwarsmuren geïntroduceerd op alle perimeterwanden om de structuur te versterken zonder de kansen voor open kantoren in gevaar te brengen. Voor zowel seismische als daglichtproblemen werd een atrium met zeven verdiepingen uitgehouwen in het midden van het gebouw, waardoor de structurele massa van het gebouw werd verminderd en het benodigde daglicht naar het interieur van het gebouw werd gebracht, waardoor het energieverbruik afnam en er een uitnodigende sfeer ontstond. Het atrium en de verbindingstrap bieden ook de mogelijkheid voor informele ontmoetingen tussen de verschillende uitzendkrachten. "