BIG wint Kimball Art Centre-wedstrijd met zijn draaiende hout Eco-toren

Bjarke Ingels houdt van skiën, dus hij is ongetwijfeld blij dat zijn firma BIG de eerste prijs heeft gewonnen voor het ontwerp en de renovatie van het Kimball Art Centre in Park City, UT. Het winnende ontwerp van BIG is voorzien van een torenhoge, draaiende houten ecotoren die respect toont voor de mijngeschiedenis van het skiresort van Utah. Met behulp van teruggewonnen trestlewood voor de structuur samen met andere duurzame strategieën zoals zonne-energie, regenwateropvang, een goed presterende thermische envelop en daglichttoetreding, zal de toren van BIG zeker een enorm statement maken. De Deense firma is het beste op zoek naar kantoorruimte in Park City, zodat ze aan de slag kunnen gaan met het nieuwe en verbeterde kunstcentrum.

Het Kimball Art Centre fungeert als een lokaal kunstmuseum en cultureel centrum dat kunsteducatie en wisselende tentoonstellingen biedt. Gelegen in een historisch tankstation en garage aan Main Street in Park City, is het centrum zijn bestaande faciliteiten ontgroeid. In het najaar van 2011 nodigde het KAC een lange lijst van architectenbureaus uit om hun kwalificaties in te dienen en koos vervolgens vijf firma's uit om met ontwerpvoorstellen te komen voor de renovatie en uitbreiding. De KAC selecteerde BIG, Brooks + Scarpa, Sparano + Mooney Architecture, Tod Williams en Billie Tsien Architects en Will Bruder + Partners.

In de herfst en de winter gaven de bedrijven presentaties aan de gemeenschap om zichzelf voor te stellen en dienden vervolgens hun ontwerpvoorstellen en modellen in, die voor het publiek te zien waren. Afgelopen donderdag, 2 februari, keerden alle 5 firma's terug om hun laatste presentaties te geven aan de jury. De winnaar werd net vandaag, vrijdag 10 februari aangekondigd en nu werkt BIG samen met de KAC aan het definitieve ontwerp. In afwachting van toestemming en financiering van de stad, wordt verwacht dat het werk in het voorjaar van 2013 van start gaat.

BIG's ontwerp voor de nieuwe KAC is grotendeels een verwijzing naar het voormalige Silver King Coalition Mine Building, gebouwd in 1901, dat 80 jaar lang als het hoogste gebouw in Park City stond, tot het in 1982 tot de grond was gebrand. Gebouwd uit gerecycled hout, de Het draaiende volume wordt zwaar geïsoleerd om een ​​strakke envelop te vormen en er zal een ruime daktuin worden gemaakt voor gebruik als evenementruimte buiten. Binnen beschikt de ruimte over moderne strakke lijnen, veel daglicht en flexibele ruimte voor gemengd gebruik voor tentoonstellingen, evenementen en filmvertoningen. Hoewel de juryleden hun recensie of notities over de ontwerpen niet hebben vrijgegeven, werden ze waarschijnlijk beïnvloed door Ingels charmante persoonlijkheid, zijn verwijzing naar de mijngeschiedenis van Park City, evenals zijn gebruik van materialen en de integratie van duurzame strategieën. Zonder twijfel zal dit een zegen voor het Kimball Art Centre zijn en een enorme toevoeging, letterlijk, aan het skistadje.

+ GROOT

Loading...