BIG wint concurrentie voor het ontwerpen van een groen museum van het menselijk lichaam in Montpellier

BIG heeft net een nieuwe opdracht gekregen voor het ontwerpen van het Museum van het Menselijk Lichaam (Cit? Du Corps Humain) in Montpeillier, Frankrijk! Het museum zal bestaan ​​uit een reeks organische, kruisende ovalen bedekt met schuine groene daken en daken op het dak. Geïnspireerd door biologische functies beschikt het museum over een sterk geoptimaliseerde façade van lamellen om het interieur te beschermen tegen oververhitting en tegelijkertijd het daglicht te maximaliseren.

Het Museum van het Menselijk Lichaam bevindt zich aan de rand van Charpak Park in het nieuw aangelegde Parc Marianne in de buurt van het stadhuis. Het museum zal gewijd zijn aan de artistieke, wetenschappelijke en architecturale verkenning van het menselijk lichaam, en het zal culturele activiteiten, interactieve tentoonstellingen, performances en workshops bieden. Het museum maakt gebruik van de traditie en expertise van de medische school van Montpellier. Bezet een enkele begane grond, de 7.800 m? (ca. 84.000 sqf) museum zal acht belangrijke ruimtes omvatten die langs een enkele as zijn verweven.

Het museum zal een vloeiende overgang creëren tussen de stad en de open, groene parkgebieden. De kruisende vormen van het gebouw reiken tegenover elkaar met afwisselende groendaken en dekken. "Net als het mengsel van twee onverenigbare stoffen - olie en azijn - stromen de stedelijke bestrating en de grasmat van het park samen in een wederzijdse omhelzing die terrasvormige zakken met uitzicht op het park vormen en de eilanden van de natuur boven de stad verheffen," legt Bjarke Ingels uit. "Een reeks schijnbaar unieke paviljoens die samenweven om een ​​verenigd instituut te vormen - zoals individuele vingers verenigd in een wederzijdse greep."

De groene daken zorgen voor extra isolatie, meer groene ruimte en een habitat voor de lokale fauna. Daglicht wordt tijdens het hele project gebruikt, maar het is zorgvuldig uitgebalanceerd om het interieur te beschermen tegen oververhitting. De cilindrische vormen zijn voorzien van een sterk geoptimaliseerd jaloezieëngevelsysteem dat licht naar binnen stuitert. Lamellen worden geleidelijk onder een hoek geplaatst op basis van de oriëntatie van de gevel om een ​​fascinerende buitenkant te creëren die is vervaardigd uit glasvezelversterkt beton (GFRC).

BIG werkt samen met A + Architecture, Egis, Base, L'Echo, Celsius Environnement en CCVH aan het ontwerp van het museum. Ze verwachten in 2016 baanbrekend werk te doen en het museum in 2018 voor het publiek te openen.

Loading...