Skip to main content

BIG en Heatherwick ontwerpen het nieuwe hoofdkantoor van Google in Londen

Bjarke Ingels Group (BIG) en Thomas Heatherwick zullen samenwerken voor een ander Google-project, dit keer in de vorm van een nieuw ontwerp voor het nieuwe hoofdkantoor van de technologiegigant in King's Cross. De twee bedrijven hebben eerder samengewerkt om het plan voor het controversiële nieuwe hoofdkantoor van Google in Mountain View, Californië, te ontwikkelen, dat sinds de start wordt geteisterd door hik. De architecten hebben een enkele weergave vrijgegeven als een teaser en we kunnen niet wachten om meer te zien als het ontwerpplan in de loop van de tijd evolueert.

Het duo van architectonische grootmachten zal opnieuw samenwerken om het volgende grote project van Google, een nieuw hoofdkantoor in Londen, te ontwerpen. Het ontwerp vraagt ​​om een ​​10 verdiepingen tellend kantoorgebouw van 650.000 vierkante meter dat de eerste Google-faciliteit zal markeren buiten de Verenigde Staten die volledig eigendom is van en is ontworpen door de technische gigant. Google streeft ernaar de campus van Londen uiteindelijk uit te breiden met kantoren voor maximaal 7.000 werknemers. Net als het ontwerp dat wordt uitgevoerd voor het hoofdkwartier van Mountain View in Google, probeert het BIG / Heatherwick-ontwerp voor de Londense campus naadloos in het bestaande stadsbeeld te passen.

Gerelateerd: BIG en Heatherwick Studio om Google's nieuwe Mountain View HQ te ontwerpen

Tijdens het werken aan het hoofdproject 'Googleplex' in Google View, kreeg Google te maken met een aantal hindernissen, waaronder een hevig geschil met de stad over land. Uiteindelijk koos het stadsbestuur ervoor om het land waarop Google zijn zinnen had gezet, te ontleden, waardoor LinkedIn een enorme brok kreeg voor zijn eigen hoofdkantoor. BIG en Heatherwick reageerden met een verkleinde versie van hun oorspronkelijke ontwerp en het project, hoewel met een kleiner dan de beoogde footprint, is aan de gang.

+ Bjarke Ingels Group