BIG stelt een hellend groen dak voor in de Beaux-Arts-uitbreiding van Quebec

Een recente wedstrijd om de uitbreiding van de Mus? E Nationale des Beaux-Arts du Qu? Bec te ontwerpen omvatte veel ontwerpvoorstellen van enkele van onze favoriete architecten, waaronder de Deense firma BIG. Hoewel ze de uitbreiding niet wonnen (OMA deed het wel), geven we er de voorkeur aan om te ontwerpen omdat ze een schuin groen dak hebben (waar mensen echt op kunnen lopen!), Grote daglichtvensters en een indrukwekkende dramatische vorm.

Momenteel bevindt het museum zich in drie structuren met een gevarieerde geschiedenis, doelgerichtheid en architectonische expressie en is het veel te klein voor het soort tentoonstellingen dat het museum zou willen hosten, vandaar de noodzaak om uit te breiden. BIG werkte samen met Fug? Re Architectes om een ​​voorstel te ontwerpen voor de uitbreiding van het museum, dat zich concentreerde op de creatie van twee grote gevels, opgevat als grote ramen, om de steeds wisselende tentoonstellingen in het museum te onthullen. Omgekeerd worden grote hoeveelheden natuurlijk daglicht in het interieur gefilterd en krijgen museumbezoekers een groots uitzicht op het Parc des Champs-de-Bataille en binnenplaatsen.

De twee belangrijkste gevels steken tegenover elkaar uit en vormen een beschermde binnenplaats met de naburige kerk en het klooster. De daklijnen verbinden met de grond en breiden het parkgebied uit naar het gebouw zelf, en bezoekers kunnen rond frezen en op het groendak lopen. Daar komt nog bij dat oude bomen rondom het gebied en de kerk en het klooster worden gered en bewaard.

+ GROOT

Bekijk de video: Part 07 - Moby Dick Audiobook by Herman Melville (Chs 078-088) (Oktober 2019).

Loading...