LEED Platinum Bigelow Laboratorium gewijd aan het begrijpen van de relatie tussen de oceanen en onze planeet

Gelegen aan de Damariscotta River Estuary in East Boothbay, Maine, werkt het Bigelow Laboratorium voor Ocean Sciences hard om de relatie tussen onze oceanen en de rest van de planeet te begrijpen. Het LEED-platina-laboratorium is ontworpen door Perkins + Will en is onlangs geopend om de onderzoeksgroep een nieuwe faciliteit te bieden om haar strijd tegen klimaatverandering te voeren. Daglichttoetreding, milieuvriendelijke materialen en energiezuinige systemen maakten allemaal deel uit van de veelzijdige strategie om een ​​duurzaam en inspirerend laboratorium te creëren om te werken.

Het Bigelow-laboratorium was voorheen gehuisvest in gebouwen die het van het Maine Department of Marine Resources had gehuurd. Het oceanische onderzoeksteam verhuisde vervolgens naar de nieuwe 64 hectare grote campus eind 2012. Ontworpen door het Boston kantoor van Perkins + Will, is het lab het eerste project in Maine dat LEED-platina-status behaalt en een van de slechts zeven gecertificeerde projecten is in New England. Lopend onderzoek in de laboratoria werkt aan het ontwikkelen van een beter begrip van hoe micro-organismen in de oceaan worden beïnvloed door klimaatverandering en hoe de oceaan en de atmosfeer op elkaar inwerken op manieren die het broeikaseffect beïnvloeden. De laboratoria hebben ook een nauwe relatie met het nabijgelegen Colby College en bronnenstudenten om te helpen met hun werk.

De faciliteiten van de campus zijn teruggezet in de heuvels en het bos om het te laten opgaan in de omgeving. Inspiratie voor de faciliteit kwam van de omliggende lokale dokken en pieren, maar heeft ook een duidelijk moderne esthetiek. Daylighting speelt een sterke rol in alle kamers en laboratoria en de envelop is voorzien van een krachtige en duurzame huid en regenscherm dat na verloop van tijd zal patina om verder in te mengen. Zeer efficiënte mechanische systemen werken om het energieverbruik te verminderen en milieuvriendelijke materialen werden geselecteerd voor constructie.

Het doel van het ontwerp was om een ​​faciliteit te creëren die zijn werknemers inspireerde en hen aanzette tot beter onderzoek. "Bigelow-onderzoekers ontrafelen de complexe relaties tussen onze oceanen en de rol die ze spelen in de algehele gezondheid van onze planeet. Ieder van ons in het ontwerpteam engageerde zich om unieke, effectieve gebouwen en ruimtes te creëren die de wetenschappers zouden inspireren, de samenwerking zouden verbeteren en alle aspecten van het ontdekkingsproces zouden helpen versnellen, "zei Gary Shaw, Project Principal bij Perkins + Will.

+ Perkins + Will

Loading...