Skip to main content

BiLD's Re-structured Suburban Split House trekt in het prachtige licht van Melbourne

The Split House is een fantastische nieuwe renovatie in Melbourne, Australië, aangevuld met architecten BiLD. Door een typisch tussenoorlogs periodehuis als uitgangspunt te nemen, verving BiLD verschillende elementen van het oorspronkelijke huis terwijl up-cycling en recycling van hout en andere structurele elementen. Door de ouderwetse lay-out te veranderen, transformeerde de studio een schilderachtig huis in de buitenwijken tot een modern werk van duurzame architectuur.

De studio zegt dat ze zich richtten op het introduceren van meer daglicht in het huis, samen met passieve ventilatiestrategieën. Ze baseerden deze nieuwe aanpassingen op de sculpturale projecten van Gordan Matta-Clarke uit de jaren 70, waarin de kunstenaar hele stukken gebouwen uithakte om ze een nieuwe vorm te geven. BiLD heeft de structuur van het gebouw ingrijpend veranderd door het in het midden te splitsen om meer natuurlijk licht in elk van de kamers te brengen.

Hoewel veel van de originele kenmerken werden behouden, werden de keuken en de bovenste woonkamer vervangen, onder anderen. Deze werden vervolgens verenigd door het uitgebreide licht dat nu de constructie overspoelt. Het huis beschikt ook over zonne-water-verwarming en regenwater oogsten voor de tuin.