Skip to main content

UC Davis 'Nieuw geopende West Village is het grootste Net Zero Project in de VS.

De universiteit van Californië in Davis heeft zojuist de deuren geopend naar de eerste fase van haar West Village-complex - een ambitieuze netto nul-energie woningbouw en recreatie-ontwikkeling die uiteindelijk 3000 studenten zal huisvesten. Het project is het grootste energie-neutrale woonproject in de VS, met superieure isolatie, elektrische zonnepanelen en het gebruik van zonwering en reflecterende daken om hete zomers te verhelpen. Het project krijgt ook een technologische draai om een ā€‹ā€‹netto nul te bereiken. Naast het gebruik van geavanceerde energiebesparende technieken binnen, inclusief energiemonitoring, kunnen studenten ook verschillende aspecten van het verbruik van het gebouw regelen, rechtstreeks vanaf hun smartphones.

De enorme ontwikkeling is niet zonder precedent in de universiteitsstad, die midden in de vruchtbare San Joaquin-vallei in Californië ligt. Davis heeft sinds het midden van de jaren zeventig baanbrekende groene wijken.

West Village is een 205 hectare groot project met 662 appartementen door MVE Institutional, 343 eengezinswoningen door Lim Chang Rohling & Associates en commerciële en recreatieve voorzieningen door Studio E Architects. Na voltooiing produceert de gemeenschap 4 Mw aan zonne-energie ter plekke - genoeg om tweederde van hun energiebehoeften te voeden. Een biovergister, gebaseerd op een door de school ontwikkeld ontwerp, zal helpen om de rest van de energiebehoeften aan te vullen.

De lage energievereisten van het gebouw bedragen 50% die van de code en maken gebruik van een reeks ontwerpopties zoals daglicht, slimme lichtregeling, veel isolatie en vermindering van de zonnewarmtewinst. Om het bewustzijn en de betrokkenheid van studenten te vergroten in overeenstemming met het bereiken van een laag energieverbruik, is elk appartement aangesloten op energiebewakingssoftware. Studenten kunnen hun real-time verbruik zien en zelfs op afstand lichten en stekkers van een smartphone of tablet uitschakelen.

Hoe mensen het gebouw gebruiken, is de sleutel tot succes - en misschien is dit de grootste uitdaging, omdat het moeilijk is om te ontwerpen voor gewoonten. De universiteit ziet dit als een doorlopend experiment dat nuttig is voor het ontwikkelen en onderhouden van een weinig impactrijke gemeenschap op grote schaal. Gelukkig hebben ze veel zon en veel frisse geesten die misschien beter gepredisponeerd zijn in hun bewustzijn van hun consumptiegewoonten.

+ UC Davis West Village

+ Lim Chang Rohling & Associates

+ MVE Institutional

+ Studio E Architect

Foto's UC Davis en Studio E Architects