Skip to main content

BMW's Waterfall Pavilion pronkt met efficiƫnte voertuigen in het Olympisch park van Londen

De games zijn mogelijk voorbij, maar er stroomt nog steeds een geweldig groen ontwerp uit de Olympische Spelen, waaronder het BMW Group Pavilion. Gelegen aan de rivier de Waterwerken in het Olympisch Park, toont het tijdelijke paviljoen BMW's vloot van elektrische en hybride voertuigen. Het paviljoen is ontworpen door Serie Architects en heeft een waterval die het rivierwater filtert en de ruimte koel houdt door verdamping. Wanneer de pop-up showroom niet langer nodig is, zullen elementen van het paviljoen door de stad worden verspreid om als nieuwe schaduwpaviljoens te dienen.

Serie Architects liet zich inspireren door de Victoriaanse muziektent om de tijdelijke showroom voor BMW te creëren tijdens de Olympische Spelen. Gelegen aan de Waterworks River, de twee verdiepingen tellende ruimte is voorzien van een glazen beklede plint die zweeft net boven het water op pilaren. Bovenop bevindt zich de openlucht showroom met een verzameling BMW-auto's, waaronder de BMW E-Scooter, het BMW i Pedelec-concept, het nieuwe MINI Rocketman Concept, het BMW i3 Concept, het BMW i8 Concept en de nieuwe generatie BMW 3-serie Touring. De geometrie van de paviljoendaken weerspiegelt een vergelijkbare esthetiek als de geometrie van de brandstofefficiënte en lichte voertuigen van het bedrijf.

Onder de showroom buiten is een reflecterend zwembad met water afkomstig van de rivier beneden. Een reeks pompen, zeven, filters en sterilisatoren (zonder chemicaliën) reinigt het rivierwater voordat het het zwembad binnendringt en over de rand van het gebouw stroomt in een waterval en geanimeerde waterval. De waterval is niet alleen mooi, maar houdt het gebouw ook koel door verdamping en minimaliseert de behoefte aan klimaatbeheersing. BMW en de Serie Architects wilden ook de CO2-voetafdruk van de materialen van het paviljoen verminderen, zodat ze een hoog staal met gerecyclede inhoud en andere duurzame materialen selecteerden. Nadat de showroom niet langer nodig is, worden de negen daken van het paviljoen uit het gebouw genomen en gedoneerd aan gebieden in de stad voor gebruik als schaduwstructuren.

+ Serie Architects