Skip to main content

BOARD ontwerpt een kolomvrije lichtgewicht brugverlenging voor een school in Duitsland

De in Rotterdam gevestigde studio BOARD ontwierp een 120 meter lang elegant bruggebouw dat twee bestaande scholen zou verbinden en ruimtelijk en functioneel samen zou brengen. Naast de brug introduceerden de architecten een netwerk van nieuwe paden en een centraal plein, allemaal omgeven door lichtgewicht muren en veel glas. Het project behaalde de tweede plaats op een internationale wedstrijd die architecten uitnodigde een schooluitbreiding te ontwerpen in Geesthacht, Duitsland.

De nieuwe kolomvrije toevoeging vergemakkelijkt zowel ruimtelijke als functionele samenvoeging van de twee bestaande scholen en probeert een flexibele ruimte te creëren die voor verschillende activiteiten kan worden gebruikt. De toevoeging heeft een neutrale benadering van de visuele identiteit van de toekomstige 'campus' en blijft eenvoudig zodat het deel kan uitmaken van beide structuren. Het rechtlijnige ontwerp en de onmogelijke vorm geven het ontwerp een uitnodigend karakter. De nieuwe structuur verbindt de tweede verdieping van de voormalige middelbare school met de eerste verdieping van de voormalige middelbare school en strekt zich uit naar het interieur via een nieuw netwerk van paden.

Gerelateerd: Duurzame Makokos Drijvende School in Nigeria is eindelijk voltooid

Naast de lichtgewicht brugconstructie voerden de architecten een centraal schoolplein in naast de bestaande trap tussen de twee scholen. Riep het Bertha-von-Suttner-plein, deze ruimte is bedoeld voor een kiosk, zitgedeeltes, nieuwe verlichting en andere inhoud die socialisatie en recreatie ondersteunt.