Energiezuinig botenhuis stijgt als een riet van het Oostenrijkse Milstätter-meer

Het nieuwste project van MHM Architects is een opvallend energiezuinig botenhuis aan de oevers van het meer Milst? Tter in Oostenrijk. Het uit twee verdiepingen tellende boothuis is klaar voor een laag impactleven aan de oevers van het meer - warmtepompen zorgen voor verwarming en koeling wanneer dat nodig is, terwijl regenwater wordt opgevangen van het groendak om irrigatie te bieden voor een deel van het landschap. Het huis van het meer is gebouwd van hout en koper en verbergt discreet drie boten beneden met accordeonachtige deuren.

Geïnspireerd door de ecologie van de kustlijn, ontwierp en bouwde MHM Architects dit opvallende woonhuis aan het Milst? Tter meer in Oostenrijk. De structuur staat op pijlerfunderingen boven het water, maar is verankerd aan het land erachter. De ontwerpintentie van MHM Architects was om het gebouw te laten groeien als een riet uit het meer. De onderste verdieping biedt plaats aan drie boten - een met een motor, een voor een roeien en een voor een zeiltocht. Hierachter is opslagruimte, die is bedekt met een groen dak dat aansluit op de heuvel achter. Deze groene helling leidt naar het boothuis en elimineert de noodzaak voor een boothelling, die op het meer werd verboden. De bovenverdieping beschikt over een wellnesscentrum met ruimte voor een solarium, massage- en fitnesstraining, evenals een kleine theekeuken en een ontspanningsruimte.

Passief zonne-energieontwerp en natuurlijke ventilatie helpen het binnenklimaat van het gebouw te beheersen, en energie-efficiënte lucht / water-warmtepompen zorgen voor verwarming en koeling wanneer dat nodig is. Regenwater wordt geoogst van het groendak en gebruikt om het omliggende landschap te irrigeren.

Het botenhuis is gebouwd van koper en lariks hout - onderhoudsvriendelijke materialen die mooi blijven in de tijd. Het hout zal vervagen tot grijs en het koper zal een groene patina ontwikkelen. De boten zijn slim verborgen achter een bewegende accordeonachtige gevel die het gebouw verder helpt op te smelten.

Loading...